Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Dr.-Knippenbergcollege plastic soep project

19 juli 2016 | Rolf Thijssen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege hebben een project ontwikkeld over de plastic soep in de oceanen genaamd Ceci n’est pas une soupe! Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Parijs zullen zeven leerlingen tijdens het maritieme festival in Brest, Bretagne, het aanwezige publiek uitnodigen stil te staan bij én mee te denken over het plastic afval in de oceanen.

Ter voorbereiding op het project is er contact geweest met Merijn Tinga, Plastic Soup Surfer en Dave Hakkens, plastic recycling machines.Uiteindelijk hebben de leerlingen samen met een artdirector hun eigen idee gevisualiseerd in mobiele visuals, een folder en een informatieve poster. Op de dag dat Nederland eregast is zullen de leerlingen hun project aan het internationale publiek en de aanwezige pers presenteren.

Trots zijn wij op onze leerlingen dat zij ondernemerschap tonen door vorm te geven aan een wereldwijd probleem, tot ontwikkeling van een project durven over te gaan en dat ook nog mooi weten vorm te geven!

Meer informatie over dit project? Stuur ons een mail.

Mirjam van der Donk en Wendy de Jong 
Dr.-Knippenbergcollege

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.