Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Werkbezoek aan Odulphus

14 juli 2016 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Door Roelof Bisschop
lid van de Tweede Kamer namens de SGP 

Werkbezoeken afleggen is een belangrijk onderdeel van het werk van een Kamerlid. Als je dat niet doet, kun je daar in Den Haag misschien wel heel ‘Haags’ praten, maar weet je eigenlijk niet waar het om gaat en kun je dus feitelijk niet bijdragen aan een goede besluitvorming. Zeker voor het onderwijs is zoiets funest.

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden voor werkbezoeken. Vrijdag 8 juli bezocht ik op uitnodiging het Odulphus in Tilburg. Hoewel ik ruim dertig jaar in het onderwijs werkzaam was voordat ik in 2012 namens de SGP lid van de Tweede Kamer werd, was ik toch verrast over de enorme creativiteit en professionaliteit van de mensen die daar werken.

"Odulphus, een verrassing"

Een eigen HAVO-concept, helemaal opgezet vanuit de vraag hoe de leerlingen het beste geholpen worden in hun leerproces. Leerlingen die trots hun werkstuk presenteren en zichtbaar genieten van hun leerproces. Met ook nog mooie examenresultaten bovendien! VWO-docenten die hun lokaal zo hebben ingericht dat leerlingen uitgedaagd worden meer te leren dan de boekjes eisen. Een directie die docenten de ruimte laat om hun leerlingen op hún manier in te leiden in geheimen van hun vak, of dat nu geschiedenis, scheikunde of een creatief vak is. Een zorgstructuur die leerlingen die dat nodig hebben professioneel ondersteunt. Fantastisch. 
Het begon aan alle kanten te jeuken. Hier werd de kracht van ons onderwijs bijna tastbaar. Het sterkte mij zeer in mijn overtuiging dat de politiek zich vooral niet teveel met het onderwijs moet bemoeien. Leerlingen, docenten, directieleden kunnen dat proces uitstekend zelf aan. En dat is precies de reden waarom ik nog graag in Den Haag werkzaam blijf: het belang van dit onderwijs dienen.

De werkbezoeken in deze periode op onze scholen:

30 mei 

 VVD 

Karin Straus en Angèl Nijskens (PR medewerker) 
bezoek aan Samenwerkingsverband Helmond
over Passend Onderwijs: stand van zaken en dilemma’s 

13 juni

 VVD 

Karin Straus en Sjoerd van Veldhuizen
bezoek aan De Nieuwste School
over o.a. humanics C

8 juli 

 SGP 

Roelof Bisschop
bezoek aan Odulphuslyceum
over o.a. dubbele versus enkele adviezen vanuit po, havo-concept en de kwaliteitsontwikkeling bij de vereniging

sep/okt

 D66 

Paul van Meenen 
bezoek aan De Nieuwste School
over o.a. humanics C

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.