Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Brest team Dr-Knippenbergcollege naar Den Haag

21 oktober 2016 | Mirjam van der Donk | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Op woensdagavond 5 oktober ben ik met zes leerlingen uit het Brestteam naar Den Haag gereisd. Daar werd in het Omniversum de pre-première vertoond van de documentaire over de missie van Merijn Tinga: de plastic soep in de oceanen verminderen. Wij hadden het genoegen Merijn te ontmoeten in Brest tijdens de maritieme feesten in juni, waar onze leerlingen een taalstage voor Frans deden. Onze taaltalenten hebben daar ook een project gedaan rondom hetzelfde thema, gericht op de bewustmaking van kinderen op zwerfafval: ‘Ceci n’est pas une soupe’. 

We hebben deze avond onze internationale werkzaamheden ook in Den Haag onder de aandacht van het publiek gebracht. Merijn heeft toegezegd een keer naar onze school te komen om over zijn project te vertellen. Hij heeft 40.000 handtekeningen nodig op zijn petitie waarin hij streeft naar statiegeld op kleine petflessen. U kunt de petitie vinden op zijn site: plasticsoupfoundation.org (Kijk bij 'Wat kan jij doen?') of plasticsoupsurfer.org.

Het was een zeer interessante avond, waarbij we onze internationale verbinding wederom hebben laten zien. 

Mirjam van der Donk

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.