Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Leerlingen Fioretti behalen kettingzaagcertificaat

22 maart 2017 | Chris Kersten | 1 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Leerlingen Fioretti College behalen European Chainsaw Certificate

VEGHEL - Thijn van Lier uit Volkel en Pieter van Gemert uit Uden, twee praktijkonderwijsleerlingen van het Fioretti College in Veghel, zijn de eerste middelbare scholieren die het European Chainsaw Certificate (ECC) behaald hebben. Dat is een certificaat met hoge standaard, om veilig en efficiënt te mogen werken met een (motor)kettingzaag. Daarnaast kreeg de school de officiële erkenning als certificeringscentrum. Dat gebeurde vanuit het IPC Groene Ruimte, de overkoepelde organisatie van het ECC in Nederland. Dat maakt het Fioretti College de eerste school in Nederland die ECC examens mag afnemen bij leerlingen.

Trotse leerlingen

Thijn en Pieter zijn de trotse eigenaren van het ECC 1 certificaat. Thijn: “Ik was best zenuwachtig voor het examen, maar ik ben blij dat het gehaald heb. Ook mijn ouders zijn erg trots op mij!” Tijdens het praktijkexamen moesten de leerlingen professioneel onderhoud verrichten aan de motorkettingzaag en liggend rondhout zagen met verschillende zaagtechnieken. Pieter: “Ik werk bij een hovenier en ga volgend jaar leren voor hovenier niveau 1. Het ECC certificaat zorgt ervoor dat ik mag kettingzagen tijdens het werk. Mijn baas is er erg blij mee.” Het praktijkexamen werd vooraf gegaan door een theorie-examen, waarbij minimaal een 8 behaald moest worden.

Kwaliteit

Docent Chris Kersten van het Fioretti College: “Onze praktijkonderwijsleerlingen stromen vaak uit naar werk. Branche erkende certificeren helpen hen om eerder een baan te krijgen en maken hun baan veelzijdiger. We zijn trots dat we de eerste middelbare school in Nederland zijn die het ECC aanbiedt. Door zelf de lessen en examinering te verzorgen, kunnen onze leerlingen de cursus in hun eigen tempo doen. Ik vergelijk het met een autorijbewijs: Het aantal lessen maakt niet uit, als je maar slaagt voor je examen.” Het Fioretti College wil de cursus ook beschikbaar stellen voor andere bedrijven/instellingen met vergelijkbare doelgroepen.

Foto: Uitreiking eerste ECC 1 certificaten

Vlnr: Roland Tromp van IPC Groene ruimte, Thijn van Lier, Pieter van Gemert en docent/assessor ECC Chris Kersten

 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

1 reactie(s)

  • Wat een geweldig resultaat voor Thijn en Pieter. Mooi werk, Chris.

    24-03-2017 | 11:43 | Marucha van Bebber | Reageren | Reageren met quote

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.