Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Herman Koch in gesprek met leerlingen Van Maerlant

24 maart 2017 | Monique Emmen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

 

Dinsdag 28 maart komt Herman Koch, de schrijver van het boekenweekgeschenk Makkelijk leven, naar boekhandel Van Piere in Eindhoven. Bijna alle plaatsen zijn inmiddels gereserveerd voor leerlingen van het Van Maerlantlyceum.

Scholieren zouden niet meer willen lezen. Wie dinsdagavond 28 maart bij Van Piere binnenstapt, krijgt waarschijnlijk een heel ander idee. Dan wachten ruim honderd leerlingen van het Van Maerlant op Herman Koch. Zij hopen de schrijver van het boekenweekgeschenk een vraag te mogen stellen. Bijvoorbeeld of hij het net als de hoofdpersoon in Geachte heer M. een goed plan vindt om het verplicht lezen van boeken op de middelbare school af te schaffen.

Het enthousiasme van de leerlingen is nauwelijks verrassend te noemen. Het Diner, Zomerhuis met zwembad, Geachte heer M. en zijn laatste roman, De greppel, zijn allemaal bestsellers. Ook op de middelbare scholen worden de boeken van Koch veel en graag gelezen. Vaak om dezelfde redenen die volwassenen aanvoeren: de hoofdpersonen zijn prettig irritant, herkenbaar en levensecht. Ze belanden in even bedenkelijke als humoristische situaties, beduvelen de lezer en zichzelf en laten de eerste achter in iets tussen verbazing en verbijstering.

Ook Makkelijk leven, het boekenweekgeschenk 2017, is ‘een echte Koch’, met een kwal van een hoofdpersoon, gedoe binnen de familie, wat vileine maatschappijkritiek en het ongemakkelijke gevoel dat het hele verhaal ook over jou gaat.

De Van Maerlanders zijn benieuwd naar de schrijver achter al dit ongemak. Zij hebben de kans aangegrepen en zich via hun docent Nederlands opgegeven voor de bijeenkomst in Van Piere. Uiteraard zijn ze goed voorbereid. Ze hebben een boek van de schrijver gelezen, interviews bekeken, en gelachen om zijn tv-series Jiskefet, Debiteuren, Crediteuren en de Lullo’s. Kortom: ze hebben de schrijver het een en ander te vragen.

Het interview met Herman Koch start dinsdag om 20 uur en wordt geleid door Wim Daniëls en twee Koch-fans van het Van Maerlant.   

  

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.