Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Scholieren Cambreur College presenteren onderzoeksresultaten

3 april 2017 | Renate Siemons | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Het afgelopen schooljaar hebben de tweetalige vwo 5 scholieren van het Cambreur College uit Dongen intensief gewerkt aan een niet-alledaagse opdracht. Zij hebben zich gebogen over internationale authentieke vraagstukken, aangeleverd vanuit Worldschool. Donderdag 30 maart mochten de leerlingen hun onderzoeksresultaten presenteren aan hun opdrachtgevers.

Tijdens deze landelijke bijeenkomst presenteerden scholieren van 20 Nederlandse scholen voor voortgezet onderwijs, na een inspirerende lezing van de ambassadrice van Oeganda in Nederland, de resultaten van het onderzoeks- en ontwerpwerk dat zij uitvoerden in opdracht van mensen in ontwikkelingslanden. Zo werkten de leerlingen van het Cambreur College onder meer aan een onderzoek naar duurzaam waterbeheer in Kenia, schreven ze een businessplan voor een innovatiecentrum in Indonesië, maakten ze een campagne voor familieplanning in Malawi en schreven ze een plan over hoe Nederlandse jeugd betrokken kan worden bij ontwikkelingshulp. De resultaten van de verschillende opdrachten worden, indien ze goed genoeg bevonden zijn, door de organisaties waar de leerlingen voor werken ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Op het Event waren deskundigen van diverse ontwikkelingsorganisaties en universiteiten aanwezig die als experts met leerlingen in gesprek gingen over hun werk en hun motieven. Daarnaast waren er studenten van ISS en IHS (buitenlandse studenten, merendeels uit ontwikkelingslanden, die in Nederland een Master volgen) en PUMmers (gepensioneerde managers die in ontwikkelingslanden werken) aanwezig om het werk van de leerlingen te beoordelen. De Cambreurleerlingen kregen complimenten en lovende kritieken voor het geleverde werk, niet alleen van hun opdrachtgevers maar zeker ook van hun docent!

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.