Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Leerling Fioretti College winnaar OMO-praktijkwerkstukprijs

7 april 2017 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst reikte op 6 april jl. Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en voorzitter van de jury, de OMO-praktijkwerkstukprijs uit. Deze prijs is bedoeld voor leerlingen die onderwijs volgen in het praktijkonderwijs en de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo. De leerlingen tonen met de uitvoering van opdrachten aan dat ze er in slagen om verschillende vaardigheden toe te passen, zoals plannen, samenwerken en informatie verwerven en verwerken.

De winnaars

Dit jaar heeft Thijs van Vugt, leerling van het Fioretti College in Veghel de eerste prijs gewonnen.
Met zijn werkstuk, ‘Oscillating Steam Engine (persluchtmotor)’ laat Thijs zijn vakmanschap en technisch talent zien. De jury, waaronder ook een techniekdocent, spreekt bewondering uit over het mooie instrument dat hij in een relatief korte tijd heeft gemaakt en waarbij hij diverse materialen en technieken heeft gebruikt. Een leerling voor wie de techniekbranche in de rij zal staan, aldus de jury.

Een groep leerlingen van het Baanderherencollege in Boxtel heeft gewerkt aan de renovatie van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. In dit werkstuk komt de prachtige samenwerking tussen de leerlingen en dorpsgenoten tot uiting. De leerlingen hebben meegedacht en oplossingen aangedragen voor de renovatie van een maatschappelijk project en deze tot uitvoering gebracht. Hiervoor ontvingen zij een tweede prijs.
Op 10 juni a.s. wordt het carillon opnieuw in gebruik genomen.

Aan creativiteit geen gebrek op het Varendonck College. Zenne Bakens en alle leerlingen van leerjaar twee wonnen eveneens een tweede prijs met een modeshow. Complimenten van de jury aan alle leerlingen voor de prachtige creaties en de schitterende show waarbij veel verschillende vaardigheden aan bod zijn gekomen. Er is fanatiek gewerkt en op een eigenzinnige manier verslag gedaan. De teaminspanning spatte van de beelden af.

Nick Tilburgs van Praktijkschool Eindhoven, mocht met zijn werkstuk ‘Website Draaiorgels’ een derde prijs in ontvangst nemen. Een compliment van de jury aan Nick over de manier waarop hij op zeer jonge leeftijd zijn talent laat zien. Met liefde en passie voor draaiorgels, waarvan er tegenwoordig nog weinig zijn, zorgt Nick ervoor dat in toekomst de muzikale sfeer in de straten behouden blijft.

Een derde prijs ging eveneens naar Eefje Jansen voor het werkstuk, ‘Bossche Vakschool 2017’
Eefje geeft met dit stuk een kijkje in haar leven en carrière als musicalster. Dit doet ze op een spontane, open manier. Complimenten van de jury voor het portfolio van deze talentvolle tiener die school en haar grote passie, zang en musical, door hard te werken, weet te combineren.

Jaarlijks terugkerend evenement

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Tilburg. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden. De OMO-praktijkwerkstukprijs is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor vijf inzendingen worden genomineerd. Beoordelingscriteria zijn, onder andere, mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk werd gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.000, -. Daarnaast zijn er twee tweede prijzen (€ 500, -) en twee derde prijzen (€ 200, -) toegekend.

OMO-praktijkwerkstukprijs - de uitslag:

• 1e Oscillating Steam Engine, Fioretti College Veghel (€ 1.000)
Naam leerling: Thijs van Vugt

• 2e Sint-Petrusbasiliek Boxtel, Baanderherencollege, Boxtel (€ 500)    Naam leerlingen: Nathalie Lafleur, Britt van den Aker, Anouk van der Aa, Jordy van Kasteren, Luc van Weert, Bas Hulskens, Guus Welvaarts, Roy van Eijndhoven, Jop van de Sande, Stijn van den Boogaard, Luuk Mulders, Lars Meeuwsen, Max van de Pas, Mike ter Beek, Tjeu Broeders, Thomas Christ

• 2e Modeshow Varendonck College, Varendonck College Asten (€ 500)
Naam leerling(en): Zenne Bakens (en alle leerlingen van leerjaar 2)

• 3e Website Draaiorgels, Praktijkschool Eindhoven (€ 200)
Naam leerling: Nick Tilburgs

• 3e Bossche Vakschool 2017, Bossche Vakschool ‘s-Hertogenbosch (€ 200)
Naam leerling: Eefje Jansen

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.