Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Anita O’Connor benoemd tot algemeen directeur voortgezet onderwijs Veghel

20 april 2017 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Anita O’Connor benoemd tot algemeen directeur van het voortgezet onderwijs in Veghel, waaronder het Fioretti college en het Zwijsen College vallen. Anita O ‘Connor is sinds 2012 rector van het Zwijsen College. De benoeming gaat in op 8 mei aanstaande.

De benoeming is tot stand gekomen na overleg met de schoolleiding en de medezeggenschapraad. Het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs is verheugd met deze benoeming, waarmee het voortgezet onderwijs in Veghel onder één leidinggevende komt te vallen. O’Connor: “Ik vind het belangrijk dat de beide scholen ieder hun eigen krachtige identiteit en imago behouden. Het Zwijsen College en het Fioretti College zijn en blijven twee aparte middelbare scholen, maar samenwerking en kennisdeling worden wel eenvoudiger realiseerbaar.”

 

Voor haar benoeming op het Zwijsen College in 2012 was Anita O’Connor rector van het Olympus College in Arnhem. Na het atheneum op het Titus Brandsma Lyceum (nu Hooghuis Lyceum) in Oss heeft Anita O’Connor haar doctoraal gehaald in Engelse taal en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zij is les gaan geven in de Engelse taal op de school waar zij zelf haar middelbare opleiding heeft gevolgd. Na negen jaar, in 1995, werd zij daar teamleider van de onderbouw.

In 2002 sloot zij met succes de Carmel Management Academie af, een wetenschappelijke opleiding onderwijsmanagement. Daarna zette zij haar loopbaan voort op het Olympus College te Arnhem. Eerst vier jaar als afdelingsdirecteur, daarna als lid van de centrale directie en sinds maart 2010 als rector van de school. Anita O’Connor is naast haar werk tevens lid van de Raad van Advies van de faculteit IE&IS van de TU Eindhoven en lid van diverse beleidscommissies.

Anita O’Connor is 55 jaar, gehuwd, woont in Oss en heeft twee kinderen.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.