Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Safiere Kuijpers wint eerste editie Young Classical Talent Award 2017

22 mei 2017 | | 0 reactie(s)

Young Classical Talent Award

Donderdag 20 april is voor de eerste keer de Young Classical Talent Award uitgereikt.
Middelbare scholen uit Tilburg werden gevraagd hun meest talentvolle klassieke muziek leerling mee te laten doen aan deze ‘wedstrijd’. Uiteindelijk bleven toptalenten van zeven scholen over. Zij mochten in de Concertzaal van Theaters Tilburg strijden om deze nieuwe prijs, begeleid door Kamerata Zuid, het nieuwe ‘huisorkest’ van Theaters Tilburg. Na een spannende maar prachtige muziekavond werden er twee prijzen uitgereikt. De aanmoedigingsprijs ging naar Roosje Senden (vwo 5 leerling van de Nieuwste school) met een lied van Etta James.

Winnaar

De onbetwiste winnaar van de Young Classical Talent Award is violiste Safiere Kuijpers (vwo 6 leerling van het Theresialyceum) met het Introductie Rondo Capriccioso van Camille Saint Saens.
De jury was ontzettend onder de indruk dat iemand van 17 jaar al zo’n prachtig verhaal kan vertellen op haar instrument.                                            
Naast de 7 solisten deden er ruim 35 leerlingen van diverse scholen mee met het koor en orkest dat speciaal voor deze avond was samengesteld. Kamerata Zuid begeleidde hen in een stuk van Georg Bizet en een stuk dat speciaal voor deze avond was gecomponeerd door de Tilburgse componiste Mayke Nas.
Jammer was dat de leerlingen de moderne muziek van deze componiste pas drie dagen voor de uitvoering kregen, waardoor ze het stuk enigszins onzeker zongen. Een verbeterpunt!
Maar grote tevredenheid en trots overheerste bij dit geweldig nieuwe initiatief. Het is prachtig om te zien hoeveel klassiek muziek talent er op de diverse middelbare scholen in Tilburg  aanwezig is!

Volgend jaar de tweede editie!

Peter Hamers
Docent muziek en kunst van het Theresialyceum
Leraar van Safiere

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.