Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Uitreiking profielwerkstukprijzen 2017 havo en vwo

12 juni 2017 | Persberichten | 1 reactie(s) Vereniging | Scholen | Leerlingen

Leerlingen Jacob-Roelandslyceum en Zwijsen College winnen OMO-profielwerkstukprijzen

Rick van Drunen en Tom van Kasteren van Jacob-Roelandslyceum Boxtel sleepten de OMO-profielwerkstukprijs havo in de wacht. De leerlingen schreven hun werkstuk over de ‘Technische automatisering van een winkelwagentje’ en complementeerde dit met een werkend prototype.

Estelle Jilissen van Zwijsen College Veghel is winnaar van de profielwerkstukprijs 2017 in de categorie vwo. Ze kreeg de prijs voor haar werkstuk met de titel: ‘Van Salafist tot Syriëganger’ waarin ze op diepgaande wijze onderzoek heeft gedaan naar de invloed van de media op de beeldvorming omtrent moslim-radicalisering.

Tweede prijzen havo voor Sondervickcollege en De Nieuwste School

De tweede plaats in de categorie havo was dit jaar voor Bart Artz, Kevin Nguyen en Friso de Jong van het Sondervickcollege in Veldhoven en voor Marieke Nielen van De Nieuwste School in Tilburg. Bart, Kevin en Friso onderzochten de invloed van bandenkeuze bij veldrijden. Een niet alledaags onderwerp. Marieke deed onderzoek naar de kunst van de column dat resulteerde in een creatief eindproduct. 

Tweede prijzen vwo voor Gymnasium Beekvliet en Mill-Hillcollege

In de categorie vwo ging de tweede prijs naar Sophie van de Loo van Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Sophie heeft een literatuurstudie van hoog niveau geleverd, lessen ontwikkeld en de leeropbrengst geanalyseerd.

Ook Jöran Klink van het Mill-Hillcollege in Goirle behaalde een tweede plaats. Jöran deed onderzoek naar geurstoffen bij Paphiopedilum spicerianum. Een zeer bijzonder werkstuk dat de nieuwsgierigheid prikkelt.

Feestelijke uitreiking

Eugène Bernard, jury- en bestuursvoorzitter, reikte tijdens een feestelijke bijeenkomst voor de zeventiende keer de prijzen uit. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden.

Actueel en niet alledaags

De profielwerkstukprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan havo- en vwo-leerlingen van de OMO-scholen. De jury beoordeelt de kwaliteit en originaliteit van het gekozen onderwerp, de getoonde onderzoeksvaardigheden en reflectie. Voor het eerst dit jaar werden het aantal inzendingen per school los gelaten wat resulteerde in tientallen kwalitatief hoogwaardige profielwerkstukken welke door een preselectiejury, bestaande uit docenten, stuk voor stuk werden beoordeeld. De top tien per opleiding werden voorgelegd aan een eindjury. De actualiteit van de werkstukken maar ook de keuze voor niet alledaagse onderwerpen zorgden voor een breed spectrum aan inzendingen.

Download hier het persbericht.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

1 reactie(s)

  • Zijn deze prachtige werkstukken nog ergens te downloaden zodat we ze als voorbeeld voor de nieuwe lichting kunnen gebruiken?

    30-05-2018 | 22:12 | Vera Verleg | Reageren | Reageren met quote

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.