Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Peggy Vissers (VN) bezoekt Zwijsen College

22 juni 2017 | Meggie Verstraten | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Peggy Vissers was afgelopen dinsdagmiddag, 13 juni, terug op haar oude school, het Zwijsen College

Wat een ongelooflijke ervaring was het deze middag. Ik heb zoveel geleerd in een korte tijd. Het was heel speciaal om Peggy Vissers te ontmoeten en te beseffen dat zij een heel belangrijke rol speelt in de wereldpolitiek, nu rond het conflict in Syrië. Zij is iemand die je normaal niet zo gemakkelijk kunt ontmoeten en nu kregen we gewoon uitleg van haar. Het was bijzonder en ontzettend leerzaam om dit mee te mogen maken. Ik vond het een superleuke en leerzame middag en had het voor geen goud willen missen. Het was een geweldige ervaring om dit mee te mogen maken. (Dylan Kuijs vwo 5)

Tijdens de Masterclass Geschiedenis merkten leerlingen van vwo 5 hoe lastig het kan zijn om keuzes te maken over de politiek en de humanitair gevoelige situatie die zich nu in Aleppo, Syrië voordoet. Ze gingen vanuit de verschillende terreinen waarop de Verenigde Naties actief is acties bedenken voor de reële dilemma’s die ook in de verschillende commissies van de VN spelen. Wachten was geen optie, handelen werd gevraagd. ‘Ik stel voor dat we ook oog houden voor humanitaire zorg. Alle partijen uitnodigen voor een gesprek waarin we proberen er samen uit te komen is een goed initiatief, maar de situatie in de vluchtelingenkampen is zorgwekkend. Daar moeten we direct iets aan doen!’, beargumenteerde Barbara van der Pas. Na een stevig debat kreeg ze steun van de meerderheid van de groep.

‘Mooi de passie en ambitie te zien in je gesprek met ons. Je bent een voorbeeld’.

Peggy Vissers werkt in New York als First Secretary Political Affairs at Permanent Mission of the Netherlands to the United Nations. Ze reist over de hele wereld om te zoeken naar oplossingen in complexe internationale conflicten. Een dialoog tussen Syrische vrouwen was één van haar initiatieven. Peggy is opgegroeid in Erp en heeft na het Zwijsen College rechten gestudeerd. Ze heeft gewerkt in Buenos Aires en Bangkok en werkt nu in de VS. Daar werkt ze als diplomaat voor de Verenigde Naties met speciale aandacht voor het Midden-Oosten en Afrika. Meer weten over haar leven in New York? Bekijk ‘Brabanders in New York’:

FAST FORWARD is een initiatief van het Zwijsen College om oud-leerlingen en experts van buiten de school te verbinden met onze leerlingen om elkaar te inspireren en samen de wereld van vandaag en morgen vorm te geven. Deze activiteit sluit aan bij de leerlijn Ondernemen van de Nederlandse School en werd samen met Dylan Kuijs uit vwo 5 georganiseerd.

Voor meer informatie: Hellen Janssen, 

hjanssen@zwijsencollege.nl

 

De Nederlandse School 2016: Beweging van Onderwijspioniers 
International Liaisons Officer Zwijsen College 
Vakgroepvoorzitter Geschiedenis

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.