Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

"Bij OMO weten we wat bouwen is!"

3 juli 2017 | Frank Kraus | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Door: Frank Kraus, vestigingsdirecteur 2College Jozefmavo 

Als menig personeelslid de haringen van zijn tent in de grond slaat of in de rij staat bij het inchecken, is de bouw van 2College Jozefmavo 98,89% gereed, kan er in een 'stille' school worden ingericht en verhuisd. Na de zomervakantie kunnen leerlingen en personeel starten met het nieuwe schooljaar, wordt het hart van de 'Oude Dijk' meegenomen naar de Sportweg 11 in Tilburg en komt een nieuwe Jozef tot leven.

Slechts 11 maanden zijn er nodig geweest om deze prachtige school te bouwen: groen, energiezuinig, milieuvriendelijk en bovenal mooi en functioneel. Dat dit heel goed samen kan, zal het gebouw bewijzen aan zijn bewoners. Bij de opening op 6 oktober mogen alle betrokkenen, architect en aannemers, trots zijn op wat ze met heel veel inzet en enthousiasme voor elkaar hebben gekregen.

Ik wil graag even stilstaan bij de medewerkers van het bureau die niet in de schijnwerpers staan, maar veel voor de bouw van een school doen: juridische bijstand bij een aanbesteding, het plannen van overleg, aanvragen van vergunningen, controleren van contracten. Je kunt zo gek niet bedenken of ze hebben iemand bij het bureau die er verstand heeft of … ook fijn, verstandig doorverwijst. Voor personeel op de scholen is niet altijd bekend wat er allemaal op een bureau gebeurt. Ik heb mogen meemaken wat het is, hoeveel het is. Ik heb mogen ervaren hoe vriendelijk, correct en efficiënt er wordt gewerkt bij de totstandkoming van een nieuwe school. Dat het binnen 11 maanden gelukt is, hebben we zeker ook aan hen te danken en dus mag het best een keertje worden gezegd: “Bij OMO weten we wat bouwen is!”

Frank Kraus, vestigingsdirecteur 2College Jozefmavo

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.