Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Winnaars OMO-prijzen aan het woord

4 juli 2017 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Leerlingen

In onze scholen volgen talentvolle leerlingen onderwijs. De vereniging stimuleert dit talent en reikt jaarlijks prijzen uit voor bijzondere werkstukken. Ook dit jaar vielen er weer praktijk- en profielwerkstukken in de prijzen. 

Estelle Jilissen van Zwijsen College Veghel is winnaar van de profielwerkstukprijs 2017 in de categorie vwo. Ze kreeg de prijs voor haar werkstuk met de titel: ‘Van Salafist tot Syriëganger’ waarin ze op diepgaande wijze onderzoek heeft gedaan naar de invloed van de media op de beeldvorming omtrent moslim-radicalisering.

Estelle: ‘Het is belangrijk dat je een onderwerp kiest dat je daadwerkelijk aanspreekt. Als een onderwerp je niet erg interesseert, is het lastig om er een goed profielwerkstuk over te maken. Als je met je profielwerkstuk een wedstrijd wilt winnen, helpt het als je onderwerp origineel is. Probeer dus een beetje out of the box te denken. Daarnaast moet je goed nadenken over wat je precies wilt onderzoeken, en welke hoofdvraag en deelvragen daarbij passen. Zorg ervoor dat je het onderzoek goed afbakent, anders ga je tegen problemen aanlopen. Tot slot is het belangrijk dat je regelmatig goed contact hebt met je begeleider. Hij of zij kan jou immers het beste advies geven en, indien nodig, bijsturen’.

Jöran Klink van het Mill-Hillcollege in Goirle behaalde een tweede plaats. Jöran deed onderzoek naar geurstoffen bij Paphiopedilum spicerianum. Een zeer bijzonder werkstuk dat de nieuwsgierigheid prikkelt.

Jöran: ’Om tot een goed resultaat van je profielwerkstuk te komen zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Estelle zei het ook al maar wat misschien wel het allerbelangrijkste is, is dat het onderwerp origineel is. Het is van groot belang dat je in dat onderwerp echt geïnteresseerd bent. Op die manier ben je sneller bereid het uiterste uit jezelf te halen, langer door te werken en meer de diepte in te gaan. Daarnaast is het een goed idee om op tijd te beginnen met het zoeken van contacten die te maken hebben met je onderwerp. Ik moest om mijn onderzoek uit te voeren een duur apparaat gebruiken dat alleen aan universiteiten en hogescholen te vinden is. Omdat ik bijna een jaar van te voren begon met het leggen van contacten kon ik mijn onderzoek, toen het zover was, snel en accuraat uitvoeren’.

Lees hier wie er in 2017 in de prijzen vielen

Inschrijven voor volgend schooljaar? Lees verder >>

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.