Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Uitnodiging bijeenkomst OMO2 en DNO 26 oktober 2017

7 september 2017 | Paul Verzellenberg | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | OMO nieuwsbrief | Overige berichten | Scholen | Medewerkers

Moed - de missing link in leiderschap:

Boeken vol over leiderschap met waardevolle theorieën. Ervaringen, elke dag, wat het betekent om leiding te geven. Is er nog wat nieuws toe te voegen? Is er nog wat bij te leren? Jazeker, een veelal onbesproken maar essentieel onderdeel, namelijk: moed! Het vraagt moed verantwoordelijkheid te nemen. Het vraagt moed zaken bespreekbaar te maken, besluiten te nemen, in de wind te staan, koers te houden ondanks allerlei belangen. Hoe doe je dat goed? Hoe toon je effectieve moed? In de training Factor MOED! neemt Marinka Lipsius, auteur van het gelijknamige boek, je mee op een reis die zowel inzicht als handvatten geeft. Ze confronteert met humor, schudt wakker en reikt gereedschappen aan. Het programma is interactief, dus je wordt uitgedaagd te participeren en te oefenen. Je gaat naar huis met een schat aan nieuwe inzichten, een rugzak met praktische tools en bovenal: inspiratie. En misschien nog wel de allerbelangrijkste reden om erbij te zijn: moed draagt bij aan kracht, effectiviteit en geluk. Durf je het aan? We zien je graag!

Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de netwerken OMO2 en DNO voor de tweede keer samen een bijeenkomst met deze keer het thema ‘Moed’. OMO2 is het netwerk voor het middenmanagement en DNO richt zich op de directeuren en directieleden binnen de vereniging. Deze dag bied je een mooie kans om te netwerken en van elkaar leren. Het centrale thema “Moed” komt gedurende de dag op meerdere manieren aan bod. Graag nodigen wij jou uit om hierbij aanwezig te zijn. De voorlopige opzet van het programma ziet er als volgt uit:

9.00-9.15 Inloop en opening

Ochtenddeel 

Lezing waar Marinka Lispsius je meeneemt op reis door het thema Moed & Leiderschap voor inzichten, handvatten en inspiratie!

Marinka heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen. Later richtten haar opleidingen en ervaring zich op leiderschap en Governance. Ze ontwikkelde haar sociale en zakelijke competenties in verschillende profit en non-profit contexten. Ze heeft ruime ervaring in leiderschap, gespreksvoering, coaching, conflicthantering, spreken in het openbaar en strategieontwikkeling. Samen met Remco Claassen schreef ze het boek “factor moed!” dat de nummer 1 positie heeft gehaald als management boek van het jaar 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=04x9T5QdUmY (40 minuten – Grootste Kennisfestival 2017)

https://soundcloud.com/people-power-2/factor-moed-marinka-lipsius (14 minuten - interview door People Power)

Middagdeel 

Een interactief programma waarin Marinka en trainers je uitdagen en samen met je oefenen. Onderwerpen die voorbijkomen: Zelfbewustzijn, kompas, gappen, ego-management, angst en andere ongemakken, interventietechnieken, omgaan met paradoxen, besluitvorming in complexe situaties, effectief luisteren en doorvragen, staan als een boom en buigen als bamboe, de kracht van humor.

16:00-17:00 Afsluiting en borrel

Locatie:

De Smederij in Tilburg. Een nieuwe locatie in 'De Spoorzone', 5 minuten lopen vanaf het centraal station Tilburg en vlak bij het OMO-bureau.

We rekenen op 50 á 100 directeuren/directieleden/conrectoren en midden-managers van vereniging OMO.

Schrijf je nu alvast in want VOL is VOL!        

Inschrijven OMO/DNO studiedag donderdag 26 oktober 2017

Namens OMO2 en DNO,

Paul Verzellenberg

Afdelingsmanager team Were Di Drie bovenbouw

VMBO SG Were Di Valkenswaard

Mail: vrz@sgweredi.nl

Tel: 06-81 48 57 55/040-2074720

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.