Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

'Rots en Water’ voor veilige leeromgeving op Zwijsen College

14 november 2017 | Paul van Gogh | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Koers 2023 | Onderwijs | Scholen | Leerlingen

Sinds drie jaar wordt op het Zwijsen College in Veghel aan alle brugklasleerlingen de lessenserie ‘Rots en Water’ gegeven. Daarbij werkt de klas wekelijks aan individuele leerdoelen, zoals zelfbeheersing, zelfvertrouwen, zelfreflectie en communicatieve en sociale vaardigheden.

 

De lessen worden in de gymzaal gegeven, vanuit het vak leefstijl. Binnen deze lessen is veel aandacht voor de sfeer in de klas, groepsdruk, respect voor elkaar en de aanpak van of preventieve werking tegen pesten. Doordat alle leerlingen de lessen krijgen, heeft dit een positieve invloed op het groepsproces binnen de klas.

Iedere leerling kiest zelf aan welke competenties of vaardigheden hij/zij wil gaan werken tijdens de lessenserie. Leerlingen leren bovendien reflecteren op gedrag door het invullen van een werkboek na iedere les. Daarmee draagt ‘Rots en Water’ bij aan een veilige leeromgeving op school. De ambitie is om in de toekomst de mentoren van de brugklas meer te betrekken bij de lessen Rots en Water, zodat er tijdens de mentorles ook aan deze lessen kan worden gerefereerd. Als er vragen zijn over de implementatie of de lessen Rots en Water op het Zwijsen, neem dan contact op met pvangogh@zwijsencollege.nl

Zie ook 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.