Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Collegetour van André Kuipers in de Cambreuraula

18 december 2017 | Renate Siemons | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

296 kinderen van groep 7 en hun begeleider, alle leerlingen van de bovenbouw vwo, vertegenwoordigers van de gemeente en van de pers verzamelden zich in een overvolle aula in afwachting van een zeer bijzondere gast: astronaut André Kuipers. Sander Koenen leidde de bijeenkomst op een fantastische manier. De zaal verwelkomde André met een oorverdovend applaus: het dak mocht eraf. Daarna luisterde het jonge publiek ademloos. André Kuipers en Sander Koenen namen iedereen mee de ruimte in. Foto’s, filmpjes, kleine experimenten en leuke vragen van leerlingen van groep 7 bleven boeien. Dat eten er een beetje uitziet als kattenvoer, dat je kunt fietsen zonder zadel, dat je je met babydoekjes moet wassen en met behulp van een stofzuiger moet plassen zijn leuke weetjes. Hoe je afval verzamelt en vervolgens verbrand liet André samen met Joeri uit groep 7 echt zien in een klein experiment.

De slotvraag luidde: Wat is de grootste tip voor kinderen die ook astronaut willen worden? Het antwoord kwam heel vlot: Goed leren, iets studeren dat je echt interesseert, gezond blijven dus gezond eten en veel buiten spelen en dan kun je astronaut worden.

Met een echte wereldbol in de vorm van een stressballetje vertrokken de jonge astronauten in spe per fiets of te voet. Een ontmoeting om nooit te vergeten.

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.