Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

OMO en De Schoonmaak Coöperatie bieden werk aan arbeidsbeperkten

19 december 2017 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging

Vanaf 1 december jl. is vereniging OMO lid van de Schoonmaak Coöperatie. Dit is een leerwerkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans biedt om zichzelf te ontwikkelen. Naast het feit dat scholen tevreden zijn over de geleverde kwaliteit, komt deze stap naar lidmaatschap onder andere voort uit Koers 2023, de ambitie met betrekking tot het omarmen en benutten van de diversiteit in de samenleving. Ook de roep vanuit het kabinet en sociale partners om te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt steeds groter, gezien de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten.              

De Schoonmaak Coöperatie is een samenwerkingsverband tussen sociale werkvoorzieningsbedrijven Diamant-groep, Weener XL en WSD. De werkzaamheden van de coöperatie kunnen worden verricht in de hoek Tilburg-Den Bosch. Dit betekent dat De Schoonmaak Coöperatie vooralsnog zes OMO scholen en het bureau kan bedienen.

De inzichten uit Koers 2023, in combinatie met de afspraken en verplichtingen uit het Sociaal Akkoord, maken dat de vereniging maatschappelijke verantwoordelijkheid wil en moet blijven nemen in het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het aangaan van een lidmaatschap van De Schoonmaak Coöperatie biedt de mogelijkheid om hier invulling aan te geven.

Meer informatie

www.deschoonmaakcooperatie.nl.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.