Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Even uit de bedrijfsbubbel

30 januari 2018 | Sabine Bertuch | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Een normale baan afwisselen met lesgeven op een middelbare school. Voor Rik Adriaans is het een aangename invulling van de werkweek. Hij is architect en staat twee ochtenden in de week voor de klas in Eindhoven. "Als ik op school kom, stap ik even uit mijn bedrijfsbubbel."

Adriaans noemt het lesgeven een prettige afwisseling, maar zou niet full-time leraar willen zijn. Dat geldt voor meer werkende Nederlanders, blijkt uit onderzoek van het Platform Bèta Techniek (PBT). Zo'n veertig procent van de mensen die op dit moment werken en geen docent zijn, zou best les willen geven.

Omdat er een groeiend tekort aan leraren is, moeten er volgens het PBT meer constructies worden bedacht waardoor deze mensen ingezet kunnen worden als leraar. Op die manier kunnen bijvoorbeeld ouderen alsnog instromen als docent.

Ik ben toevallig les gaan geven en dat beviel heel goed. Rik Adriaans

Volgens Adriaans komen veel mensen er pas op latere leeftijd achter dat ze leraar willen worden. "Ik ben toevallig les gaan geven en dat beviel heel goed", zegt hij. "Maar als mensen 17 of 18 zijn, kiezen ze vaak niet voor de lerarenopleiding."

De school in Eindhoven is blij dat Adriaans alsnog bij hen is komen werken. "Je haalt zo iets van het bedrijfsleven binnen." Op zijn beurt leert de architect ook iets van de scholieren. "Als ik zie hoe de leerlingen aan projecten werken en samen bezig zijn, dan biedt dat mij ook wat reflectie op mijn eigen werk."

Hybride leraar heeft het beste van twee werelden

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 308 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.