Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Schaduwverkiezingsdebat Cambreur College

9 februari 2018 | Renate Siemons | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Lokale politieke partijen gaan op donderdag 22 februari aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen in debat met Cambreurleerlingen. De lokale politici kunnen hun standpunten m.b.t. lokale en landelijke thema’s hier verdedigen tegenover jonge of toekomstige kiezers, ervaren wat er speelt onder jongeren en kunnen hen mogelijk interesseren voor (lokale) politiek. De Cambreurleerlingen brengen hun lessen maatschappijleer en maatschappijwetenschappen in de praktijk en oefenen zichzelf in het debat.

Dit verkiezingsdebat past in een rij van activiteiten: Sinds een aantal jaar werkt het Cambreur College intensief samen met de gemeente Dongen in het kader van het programma Jeugd & Politiek. Dit heeft al tot veel mooie activiteiten geleid, zoals de jaarlijkse debatavond van ons Lagerhuisteam met leden van de gemeenteraad, het buddy-project waarbij een leerling een dag meeloopt met een medewerker van de gemeente als ook gastlessen van bijvoorbeeld burgemeester Starmans.

De leerlingen maatschappijwetenschappen vwo en havo, alsmede de leerlingen maatschappijleer vwo 5 en de leden van het lagerhuisdebatteam zullen bij het debat aanwezig zijn en actief deelnemen. Onder leiding van docenten Michelle Gagliardi (die ook dit evenement weer tot in de puntjes organiseert!) en Rob van Esch zullen de leerlingen zich voorbereiden op dit verkiezingsdebat.

We doen hier uiteraard verslag van.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.