Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Het Van Maerlant swingt

27 februari 2018 | Monique Emmen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Eindhoven – Er zit heel erg veel muziek in het Van Maerlant. Vanaf woensdag treden ruim 400 leerlingen drie avonden op in Schouwburg Eindhoven, steeds met een ander programma. Hun repertoire: snoeiharde heavy metal, verstilde klassieke muziek en alles daartussenin. Hun niveau: puntgaaf. Muziekdocente Anne Swinkels: “Iedereen wil graag optreden tijdens de muziekavonden, maar alleen de allerbeste nummers krijgen een plekje.” 

Hoe gewild zo’n plekje in het programma is, blijkt uit de deelname van een flink aantal oud-leerlingen. Swinkels: “Sommigen misten het schoolorkest en de muziekavonden zo dat ze gevraagd hebben of ze toch weer mochten aansluiten. Wij vonden dat een mooi compliment: oud-leerlingen die dolgraag op het oude nest terugkeren. Daarom hebben we gezocht naar een goede manier om ze in het programma op te nemen. Het resultaat is een swingend feestje. We hebben nu spektakel van meer grote groepen dan ooit: het schoolorkest, het gitaarorkest, het schoolballet, het bovenbouw- en het onderbouwkoor.”

Een van die spektakels belooft ‘O fortuna’ uit de Carmina Burana te worden. Dan staan er honderd zangers en muzikanten tegelijk op het toneel. 

De presentatie is in handen van iemand die volgens insiders heel beroemd gaat worden. Swinkels: “Als je niet van muziek houdt, dan zou je zelfs alleen voor de presentator kunnen komen. En als dat geen aanbeveling is: van de optredende examenkandidaten gaan er maar liefst acht naar het conservatorium of de rockacademie.” 

De muziekavonden starten om 19.30 uur. Na afloop is er een afterparty met jamsessies in de foyer. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Schouwburg Eindhoven en kosten 10 euro.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.