Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Onderwijsmanifest voortgezet onderwijs overhandigd aan wethouder Hendrickx

16 maart 2018 | Persberichten | 0 reactie(s) Scholen

Op 14 maart jl. hebben de bestuurders van de Tilburgse scholen voor voortgezet onderwijs hun ‘onderwijsmanifest’ overhandigd aan onderwijswethouder Marcelle Hendrickx. Dit gebeurde tijdens het Onderwijsdebat dat door onderwijscoöperatie T-Primair in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart werd georganiseerd. Met het manifest laten de bestuurders aan de Tilburgse politiek zien dat ze een gezamenlijke ambitie hebben op het gebied van onderwijs en onderwijshuisvesting.

 “Het onderwijsmanifest is een bevestiging van de goede samenwerking tussen alle Tilburgse schoolbesturen”, zegt Yvonne Kops. Ze is lid van de Raad van Bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en mede-initiatiefnemer. “Wij kunnen als schoolbesturen zelf zorgen voor goed onderwijs. Nu en in de toekomst. Maar wat we van de gemeente Tilburg nodig hebben, is medewerking om voor goede schoolgebouwen te zorgen. Schoolgebouwen moeten duurzaam zijn, fris en eigentijds, maar ook zorgen dat kinderen maximaal worden uitgedaagd om hun talenten te ontwikkelen. En natuurlijk: ook fijne gebouwen voor onze docenten om in te werken.” 

De gemeente Tilburg is formeel eigenaar van de Tilburgse schoolgebouwen. De schoolbesturen zouden deze verantwoordelijkheid echter graag van de gemeente overnemen. “Dat heet ‘doordecentralisatie’ en daardoor kunnen we als schoolbesturen nóg beter, makkelijker en efficiënter zorgen dat het beste onderwijs ook in de beste gebouwen kan plaatsvinden”, zegt Kops. Via het manifest vragen de schoolbesturen aan de aanstaande gemeenteraad om medewerking te verlenen om doordecentralisatie serieus mogelijk te maken. Daarover zijn schoolbesturen en gemeente Tilburg al langer met elkaar in gesprek en dat proces willen de besturen graag voortvarend voortzetten in de nieuwe raadsperiode. 

Naast vereniging Ons Middelbaar Onderwijs is het onderwijsmanifest ook op- en samengesteld door Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg, Onderwijsgroep Tilburg, De Rooi Pannen en Stichting Biezonderwijs. Het onderwijsmanifest van het voortgezet onderwijs is geïnspireerd door het onderwijsmanifest van het primair onderwijs dat reeds in 2017 is gepresenteerd. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.