Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

PERSBERICHT bestuursoverdracht Metameer aan vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

19 april 2018 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Toekomstbestendig onderwijsaanbod en borgen onderwijskwaliteit in Land van Cuijk door bestuursoverdracht Metameer aan vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Al enige tijd zijn Metameer en vereniging OMO met elkaar in gesprek over het behoud van kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs in de regio. Om een zo breed mogelijk en kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod in de regio te kunnen behouden voor de toekomst, is begin 2018 de intentie uitgesproken tot een bestuursoverdracht over te gaan. Met de feitelijke bestuursoverdracht wordt uitvoering gegeven aan deze intentieverklaring. De bestuursoverdracht houdt in dat de Metameer scholen in Boxmeer en Stevensbeek deel gaan uitmaken van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Demografische ontwikkelingen

De scholen van Metameer (Boxmeer en Stevensbeek) en vereniging OMO (Elzendaalcollege in Boxmeer en Gennep, Merletcollege in Cuijk, Mill en Grave) leveren al jaren goede onderwijsprestaties. Scholen in Noordoost-Brabant krijgen echter in toenemende mate, net als in veel andere regio’s, te maken met een kleiner leerlingenaantal. Om een zo breed mogelijk en kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod in de regio te behouden, is samenwerking nodig. Een belangrijke stap hierin is bestuursoverdracht.  

Kwaliteitsbehoud, diversiteit en kleinschaligheid 

We willen de kwaliteit van het curriculum en de diversiteit van het pedagogisch/didactisch aanbod handhaven. We willen voorkomen dat opleidingen enkel het zogenaamde kerncurriculum aan kunnen bieden. 

Een bestuursoverdracht zorgt ervoor dat de keuzemogelijkheden voor leerlingen in de regio in stand blijven. Het gaat daarbij zowel om de inhoud van de opleidingen als om de betrokken scholen zelf.  Het is nadrukkelijk de bedoeling om de nu bestaande kleinschaligheid van de scholen in stand te houden. Deze kleinschaligheid kan behouden blijven tegen de achtergrond van de schaalvoordelen van de scholen van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs gezamenlijk. 

Proces 

De komende tijd bereiden beide besturen en betreffende scholen de bestuursoverdracht zorgvuldig voor. De besturen stemmen regelmatig af met de medezeggenschapsraden en de vakbonden. Besturen vragen toestemming aan het ministerie van OCW om de bestuursoverdracht  daadwerkelijk te verwezenlijken. De overdracht heeft voor de betrokken medewerkers, leerlingen en hun ouders feitelijk geen gevolgen. Scholen bieden leerlingen op dezelfde locaties en op dezelfde wijze het onderwijs aan. Het streven is de bestuursoverdracht in het voorjaar van 2019 te realiseren. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.