Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Klas H3a en de Culturele dienstplicht

24 april 2018 | Monique Emmen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Klas H3a en de Culturele dienstplicht

Klas H3a kreeg vandaag, 24 april, een wel heel bijzonder cadeautje. Fotograaf Barbara Visser geeft de klas een lezing en workshop. Waarom? Barbara Visser noemt het ‘culturele dienstplicht’. Zij vindt met de Koninklijke Academie van Kunsten dat organisaties die subsidie krijgen een gebaar moeten maken naar de gemeenschap. De Koninklijke Academie maakt dat gebaar richting scholen; deze konden zich onlangs opgeven voor een workshop waarin een kunstenaar of artiest met de leerlingen komt praten over het belang van kunst. Het Van Maerlant zei meteen ‘ja’. De doelstelling – ruim baan voor de verbeelding- omarmen we ook in onze lessen. We zijn dan ook benieuwd en nu al enthousiast!

De leden van de Akademie voor Kunsten zijn choreografen, beeldend kunstenaars, schrijvers, ontwerpers, musici, filmmakers, fotografen, modeontwerpers, theatermakers, architecten. Sinds dit jaar brengen zij allemaal een keer per jaar hun praktijk naar scholen: ze vertellen in een klas over hun werk, hun aanpak, en hun fascinaties. De bedoeling is vooral om te doen, te tonen en ervaringen te delen. Op die manier hopen zij de verbeelding van de leerlingen aan het werk te zetten. Daar zijn verhalen voor nodig die bijvoorbeeld empathie creëren, ideeën om dat wat is, anders te zien, en dat wat anders is, te zien als potentie. In contact komen met zulke ideeën is een voorwaarde.”

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.