Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Crossmentoring; een kijkje in een andere keuken

17 mei 2018 | Sasja van Lieshout | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Onderwijs

Van het Fioretti College in Veghel naar de Nederlandsche Bank in Amsterdam: “een unieke ervaring”. Sasja van Lieshout vertelt over de opgedane inspiratie en inzichten op het gebied van kennisdelen, maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke ambities en loopbaanperspectieven.

Intersectoraal leren is in opkomst. De voordelen zijn evident: niet alleen is kennismaken met leidinggevenden uit een andere branche verfrissend en verrassend, het levert vaak ook direct toepasbare kennis op. De ervaringen die ik heb opgedaan binnen het CrossMentoring programma sluiten hier, vanuit verschillende invalshoeken perfect op aan!

Op 2 december 2016 was de Kick-off bijeenkomst van het CrossMentoring programma van Talent naar de Top in Amsterdam, waaraan ik als mentee namens OMO mocht deelnemen. Het programma duurde ongeveer een jaar en was gericht op talent- en leiderschapsontwikkeling. De mentees (talenten) werden gekoppeld aan mentoren (toptalent). Meer dan 200 mentees en mentoren, werkzaam bij circa 25 bedrijven uit uiteenlopende sectoren, startten hiermee hun deelname aan dit programma. Vrouwelijke talenten met verticaal groeipotentieel werden als mentee gekoppeld aan mentoren (m/v) uit een van de andere deelnemende organisaties, zoals  ABN-AMRO, NUON, KPN en Shell.

Wat een unieke kans kreeg ik, om namens OMO als eerste koppel hieraan te mogen deelnemen! Het is goed om te zien dat OMO als onderwijsorganisatie zich aansluit bij dit initiatief.

Een topvrouw werkzaam binnen de Nederlandsche Bank werd mijn mentor. Unieke gesprekken, meeloopdagen en coaching gesprekken volgden in 2017. Kennisdelen, sparren over maatschappelijke vraagstukken, maar ook persoonlijke ambities en loopbaanperspectieven waren de inhoud van deze gesprekken. Daarnaast kwamen alle mentoren en mentees regelmatig bij elkaar voor intervisie bijeenkomsten, lezingen en reflectiebijeenkomsten. De fijne gesprekken met mijn mentor hebben gezorgd voor reflectie op mijn eigen loopbaan en ambitie, maar hebben ook voor veel nieuwe inzichten gezorgd met betrekking tot leiderschap in organisaties zowel binnen als buiten het onderwijs.

Deze unieke kans en dit fantastische traject zullen mij dan ook lang bijblijven!

Inmiddels hebben een aantal andere OMO collega’s ook deelgenomen aan dit bijzondere traject. Meer informatie hierover vind je op www.talentnaardetop.nl.

Sasja van Lieshout,
Afdelingsleider mavo bovenbouw Fioretti College Veghel

Zie ook: Diversiteit

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.