Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Een ‘roer erbij gezet’ op ’t Ravelijn in Steenbergen

10 september 2018 | Barbara van Zijl | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Onderwijs

In september 2017 kon je in de nieuwsbrief lezen over ons droomonderwijs op ’t Ravelijn, onderdeel van OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.: Het artikel heet ‘het roer om’ waarin we vol enthousiasme vertelden over onze manier van werken met de didactische carrousel en de portal met leertaken zodat we programmagestuurd werken op het Ravelijn. We zijn nog steeds enthousiast over die manier van werken maar merken dat er een grote groep leerlingen gebaat is bij leerlinggestuurd werken. Om tegemoet te komen aan allebei de doelgroepen hebben we niet weer het roer omgegooid, maar hebben we er een roer bij gezet”.  

Maatwerk 

Sinds augustus 2018 werken we met Agora. Agora gaat een stap verder in het ‘gepersonaliseerd leren’. Het is de meest ultieme vorm van maatwerk dat een onderwijsinstelling kan bieden. Het vertrekpunt van de leerling wordt bepaald door: persoonlijke kenmerken, vaardigheden, drijfveren en persoonlijke situatie. Een onderwijsvorm zonder vakken, cijfers en huiswerk. Iedere leerling kiest zijn eigen leerroute en wordt hierin begeleid door coaches. Engels wordt bij Agora gezien als een voertaal en is dus verweven in het onderwijs.

Enthousiast

Einde schooljaar 2017-2018 hebben we voor onze aangemelde brugklassers een informatieavond gehouden over Agora. Er waren veel leerlingen en ouders enthousiast, het was een zeer inspirerende avond en veel leerlingen hebben zich aangemeld voor deze nieuwe onderwijsvorm. Er is een groep van 15 leerlingen gevormd; deze leerlingen gaan onder begeleiding van drie coaches hun eigen leerroute bepalen. Zij stellen challenges samen, bereiden deze zeer goed voor, stellen eigen leerdoelen en voeren de challenges uit. Uit elke challenge worden leerpunten gehaald die zij meenemen naar de volgende challenge.

De leerwereld van Agora

Challenges worden bekeken vanuit de 5 werelden van Agora:
• Spiritueel
• Sociaal-ethisch
• Wetenschappelijk
• Kunstzinnig
• Maatschappelijk

We zijn nog maar net begonnen en zien Agora bij ons in de scholengroep en op ‘t Ravelijn ook als een challenge. Een challenge waar een zeer enthousiast team leerlingen begeleidt die, naar eigen zeggen, ‘eindelijk’ datgene mogen gaan leren wat ze willen leren en wat ze nodig hebben om te werken aan hun toekomstperspectief. 

Meer informatie?

Neem contact op met Barbara van Zijl domeinleider basisberoepsgerichte leerweg en Agora (afdelingsleider): b.vanzijl@ravelijnstb.nl

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.