Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Afspraken school en bijbaantjes tussen VO en AH

13 september 2018 | Saskia Boertien-Raterink | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Op woensdag 19 september wordt voor de regio Tilburg een bijzonder convenant ondertekend door scholen van het voortgezet onderwijs en Albert Heijn. Aanleiding daarvoor is het spanningsveld dat voor leerlingen kan ontstaan tussen schoolafspraken en werkverplichtingen. Het convenant moet bijdragen aan een betere balans tussen school en werk.

In toenemende mate hebben leerlingen een bijbaantje. Scholen merken dat dit een druk op de leerlingen uitoefent met name tijdens toetsperiodes. Albert Heijn wil als maatschappelijk betrokken werkgever, met 15 winkels in de regio, rekening houden met de belangen van de leerlingen en moet daarvoor ruim op tijd de personeelsplanningen kunnen doen. In het convenant wordt afgesproken dat scholen zich verplichten om in een vroeg stadium jaarplanningen aan te leveren en dat Albert Heijn daar dan ook rekening mee gaat houden. Vanzelfsprekend blijft de eigen verantwoordelijkheid van de leerling overeind; de leerling moet zelf vroegtijdig met de jaarplanningen naar zijn leidinggevende stappen.  

De scholen zijn blij met deze toezegging van Albert Heijn en hopen dat meer werkgevers van schoolgaande jongeren rekening zullen gaan houden met proefwerkweken en examenperiodes.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.