Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Nieuw schoolgebouw in Helmond: docenten denken mee

8 oktober 2018 | Perry Vermeulen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

De campus
Eind 2017 stemde de gemeenteraad van de gemeente Helmond in met de ontwikkeling van Sport- en Beleefcampus De Braak. Twee schoolgebouwen van OMO Scholengroep Helmond gaan deel uitmaken van deze unieke campus met, naast de scholen, een multifunctionele sportaccommodatie (MFSA) waarin onder meer voetbalclub Helmond Sport gaat spelen. Het Dr.-Knippenbergcollege verhuist begin 2021 als eerste naar de nieuwe omgeving. Vanuit de school werd een korte film gemaakt met de verschillende samenwerkende partijen op de nieuwe campus. Praktijkschool Helmond wordt gehuisvest in de MFSA.

Inspirerende omgeving
In maart 2018 hebben alle partijen, in de aula van het Dr.-Knippenbergcollege, hun handtekening gezet onder de overeenkomsten. De vertegenwoordigers werden omringd door leerlingen die in 2021 onderwijs gaan krijgen in een gebouw dat met recht een sieraad voor modern onderwijs genoemd mag worden. In de lente werd vervolgens na een zorgvuldige selectieprocedure een architect gekozen. Het concept van RoosRos Architecten sprak het meest aan. Rector Hans Schapenk: "Hun plan van aanpak voorziet in een onderwijsgebouw dat functioneel en eigentijds is, een prikkelende en inspirerende omgeving die de campus verrijkt, een thuis waar onze leerlingen en medewerkers trots op kunnen zijn." Veel meer over die keuze en het concept lees je in dit artikel.

Input van de vaksecties
Nu architect en concept gekozen zijn, is het tijd voor de invulling van het gebouw. Afdelingsleider Thijs Habraken: "Welke vaksecties komen waar en hoe zien die ruimtes eruit? Hoe kunnen we nog beter onze talentgebieden faciliteren en in wat voor ruimtes kunnen vakoverstijgende projecten het best plaatsvinden? Hoe geven we invulling aan het werken in leerlabs en ateliers, zoals we dat nu al op kleine schaal doen? Al dit soort vragen gaan we niet beantwoorden binnen een kleine stuurgroep. Het voltallige personeel denkt mee. Nu is het tijd om invloed uit te oefenen, het zijn immers onze collega's die er straks moeten gaan functioneren. Nou, dat hebben we geweten. Het was erg leuk om te zien wat we allemaal terugkregen van de secties. Sommigen hadden zelfs complete tekeningen gemaakt op schaal, tot op de centimeter nauwkeurig. Waar moeten extra stopcontacten komen? Waar is extra lichtinval belangrijk? Hoe zorgen we voor optimale akoestiek? Aan alles is gedacht. Waardevolle input om mee door te pakken. In 2021 werken we in een gebouw dat van ons allemaal is. Dat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te praten, wordt gewaardeerd."

Vanaf komende zomer gaat de schop in Helmond de grond in. Wordt vervolgd...

 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.