Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Jong en oud vindt elkaar

6 november 2018 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | OMO nieuwsbrief | Scholen

Jongeren en ouderen vinden elkaar in project ‘Jong en Oud’ De Nieuwste School wil graag jeugd socialer, ondernemender en bewuster van hun talent maken. In het project ‘Jong en Oud’ dat als doel heeft eenzaamheid onder ouderen te verminderen, worden ouderen in Tilburg en leerlingen van DNS aan elkaar verbonden.

   

Band door gedeelde interesses

Op dit moment doen tweeëntwintig leerlingen vrijwillig mee aan het project `Jong & Oud'. Het doel van dit project is het met elkaar delen van interesses en talenten. Via de organisatie ‘De Vriendelijke Transformatie’ worden leerlingen aan ouderen gekoppeld. Door gedeelde interesses en talenten ontstaat er gemakkelijker een band tussen jong en oud.

Talentenworkshop

De leerlingen zijn het project gestart met een talentenworkshop. Na de workshop werden de jongeren gekoppeld aan de ouderen en is het project van start gegaan. Vervolgens mogen ze voor een periode van 10 weken wekelijks één uur onder schooltijd een bezoek brengen aan deze ouderen om met elkaar in gesprek te gaan, te wandelen of een andere activiteit te doen. De ervaring leert dat zowel jong als oud geniet van de contactmomenten. Op woensdag 12 december wordt het project afgesloten door een samenzijn met alle betrokken leerlingen en ouderen op De Nieuwste School.

Sociale ontwikkeling

De Nieuwste School ziet dit project als een verrijking van het reguliere curriculum en niet als onderdeel van een verplichte maatschappelijke stage. “Het gaat immers naast het behalen van een diploma ook om de sociale ontwikkeling in een maatschappij die wij met z’n allen vormgeven.”

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.