Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Leerlingen zelf vragen laten maken

9 januari 2019 | Ilona Wevers en Reinier Geurts, docenten De Nieuwste School | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Medewerkers

Een paar lessen voor de toetsweek willen leerlingen vooral tijd om te leren. Jongens lezen het lesboek nog eens door en de meisjes onderstrepen de kernbegrippen of maken een samenvatting. Inmiddels is er overtuigend bewijs dat dit weinig effectieve leerstrategieën zijn. Maar wat dan wel? ‘The winner is testing’ volgens Paul Kirschner.

Regelmatig schrijven Ilona Wevers en Reinier Geurts, docenten van De Nieuwste School in Tilburg, op http://www.vernieuwenderwijs.nl/ over werkvormen en strategieën die ze gebruiken in hun lessen. Het laatste artikel ging over ‘Leerlingen zelf vragen laten maken, op niveau’.
 

Reinier Geurts/expert humanics
Ilona Wevers/expert humanics 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.