Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Leerlingen lanceren Mediahuis

21 januari 2019 | Perry Vermeulen, OMO Scholengroep Helmond | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Leerlingen van OMO Scholengroep Helmond lanceerden in november een nieuw mediaplatform, genaamd Mediahuis Helmond. In de nieuwsredactie zitten 21 leerlingen van de vier OMO-scholen in Helmond: Dr.-Knippenbergcollege, Carolus Borromeus College, Vakcollege Helmond en Praktijkschool Helmond. Wethouder van onderwijs Cathalijne Dortmans zorgde met een druk op de knop voor de livegang van de website.

Alle bijdragen op www.mediahuishelmond.nl zijn gemaakt door de leerlingen. Het gaat om artikelen, onderzoeken, fotoreportages en video’s die ze zelf opnemen en monteren. De diversiteit is groot. Er zijn artikelen over culturele activiteiten in de regio en projecten op school, maar ook brachten twee leerlingen van het Vakcollege Helmond als echte journalisten een bezoek aan Helmond Sport en onderzocht iemand de voor- en nadelen van sociale media. Er was een groot afscheidsinterview met de vertrekkende rector, een video over gameverslaving en op straat werden mensen geïnterviewd over thema’s als het vuurwerkverbod en frietkramen in de omgeving van de school.

Tal van activiteiten

Leerlingen komen uit alle leerjaren en zijn van alle verschillende niveaus. Initiatiefnemer Perry Vermeulen, adviseur communicatie binnen de scholengroep: “De talenten in de redactie kunnen elkaar versterken en kunnen gebruik maken van onze begeleiding. De redactieleden ontmoeten mensen met een verhaal op school, maar ook binnen sectoren als cultuur, sport, media, politiek en welzijn. We gaan gastsprekers uitnodigen en een uitstapje maken naar een echte nieuwsredactie. We gaan soms ook bijdragen schenken aan lokale media, denk aan een column in het huis-aan-huisblad, en willen wel wat zendtijd bij Omroep Helmond. De sky is the limit en iedereen wil ook graag met het Mediahuis samenwerken. Daarnaast mogen we een bijdrage leveren aan een nieuwe Helmondse talkshow, mogen twee leesfanaten de nieuwe jongerenafdeling van de bibliotheek openen en komt eind januari de NOS op bezoek. Kortom, we gaan volle kracht vooruit.”

Motivatie

De scholieren doen mee vanuit een persoonlijke interesse, niet omdat er een cijfer tegenover staat. Met de motivatie zit het dus wel goed. Ook in de kerstvakantie bleven de producties binnenstromen. “Sommige leerlingen schrijven al jaren, anderen zijn net begonnen en twijfelden over hun meerwaarde voor de redactie. Het is ontzettend leuk om ze te zien groeien. In hun werk, maar ook wat betreft hun zelfvertrouwen. En als ik zie dat een schuchtere leerling van de praktijkschool nu enthousiast videoreportages maakt met een havoleerling, glim ik van trots. We hebben mediapassen gemaakt, zodat ze zicht kunnen identificeren als ze bij het voetbalstadion of het theater aankomen. De leerlingen groeien en ontdekken waar hun talenten liggen. Ze leren relevante mensen kennen én hebben door al hun gemaakte kilometers straks een voorsprong bij hun vervolgopleiding. En wij als school hebben een extra platform voor zichtbaarheid en verankering in het voedingsgebied. Het leukste platform, wat mij betreft. Want het wordt geheel verzorgd door enthousiaste leerlingen.”

Bezoek de website op www.mediahuishelmond.nl en like het Mediahuis Helmond op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube!

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.