Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Zwijsen College trots op het keurmerk Olympiadeschool!

7 februari 2019 | Meggie Verstraten | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Onderwijs | Scholen

Op dinsdag 29 januari jl. heeft Emiel de Kleijn, algemeen coördinator olympiades van het SLO, het predicaat Olympiadeschool overhandigd aan locatiedirecteur Barbara Sol van het Zwijsen College.  

Het olympiadekeurmerk houdt in dat een school faciliteiten biedt aan de leerlingen om deel te nemen aan de landelijke olympiades. Via de olympiades krijgen leerlingen een kans om mee te doen aan een competitie binnen een bepaald vakgebied en om hun talenten zichtbaar te maken. Leerlingen worden op die manier geprikkeld en gemotiveerd om op een plezierige wijze uitdagende vraagstukken op te lossen. Daarnaast zijn de olympiades een goede examentraining en een geschikte meetlat voor een leerling om te zien hoe hij/zij ervoor staat met betrekking tot het examen.

Oympiadekeurmerk

Om tot het olympiadekeurmerk te komen, heeft het Zwijsen College de afgelopen jaren een olympiadecoördinator ingesteld die verantwoordelijk is voor de facilitering en organisatie van de olympiades op de school. Met hulp van alle vakgroepen en de teams kunnen de leerlingen al meerdere jaren deelnemen aan de olympiades, zowel in de onder- als bovenbouwcompetities, in alle mogelijke vakken (aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde en informatica). Bovendien hebben de olympiades een vaste plaats in het curriculum gekregen op het Zwijsen College. 

Trots

Het Zwijsen College is erg trots op het keurmerk, omdat het perfect past binnen de visie van de school: “Een leeromgeving scheppen waarin individuele talenten zichtbaar worden, het beste uit de leerling wordt gehaald en gewerkt wordt aan een toekomstbestendig diploma”. Als school zetten we de komende jaren dan ook in op de olympiades om deze op de best mogelijke manier te benutten en te gebruiken om leerlingen optimaal voor te bereiden op het examen.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.