Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Definitieve slaagpercentages 2017-2018 vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

11 februari 2019 | Overige berichten | 0 reactie(s) Onderwijs

Het (gewogen) gemiddelde slaagpercentage van alle scholen binnen vereniging Ons Middelbaar Onderwijs ligt voor vmbo-k, vmbo(g)t en havo boven het landelijk gemiddelde. Vmbo-b en vwo scoren enigszins onder het landelijke gemiddelde. Ondanks dit minimale verschil blijft dit een aandachtspunt. Het totale slaagpercentage van de vereniging komt met ruim 92 procent overeen met het landelijk beeld.

Ontwikkeling per opleiding
De afdelingen vmbo-k, vmbo-(g)t en havo tonen een gemiddeld slaagpercentage dat boven het landelijk gemiddelde ligt. De afdelingen vmbo-(g)t en havo houden hiermee vast aan de trend van de afgelopen jaren waarin zij ook al (ruim) boven het landelijk gemiddelde scoorden. Vmbo-k scoort na twee jaar onder het landelijk gemiddelde in afgelopen schooljaar weer boven het landelijk gemiddelde. Vmbo-b scoort na een lichte daling net onder het landelijk gemiddelde. Ook bij het vwo heeft het stijgend slaagpercentage nog niet geresulteerd in een score boven het landelijk gemiddelde.

De vereniging is trots op deze gemiddelden die geen grote afwijkingen tonen ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De scores per opleiding blijven hierbij van belang. Alle OMO-scholen weten per opleiding hoe de leerlingen het hebben gedaan en kunnen hier, na evaluatie, conclusies aan verbinden.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.