Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Cambreurdebatteam kampioen van Noord-Brabant

28 februari 2019 | Renate Siemons | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

 

 

Na maanden voorbereiding was het dan zo ver: op vrijdag 22 februari ging het Lagerhuisteam al vroeg op weg naar het provinciehuis in Den Bosch om in de voorrondes van "Op Weg Naar Het Lagerhuis" te spelen. 

Het begon met de poulefase en de poule waar het team in terecht kwam, was een zware met o.a. het Van Maerlantlyceum, het Stedelijk Gymnasium Den Bosch en Gymnasium Bernrode uit Heeswijk-Dinther. De zenuwen liepen hoog op, maar het eerste debat verliep soepel. Het team wist punten binnen te halen door de goede samenwerking en de uitstekende V-Rede van Martijn. Ook in de volgende debatten liet het team zich van zijn beste kant zien. De uitslagen waren zenuwslopend: het kwam twee keer aan op het laatste punt, maar het Cambreur wist van alle drie de tegenstanders te winnen. Eén keer zelfs met 5-2, waardoor ze uitkwamen als de winnaar van de poule. Zo kwam het team terecht in de halve finale.

Nu werd het natuurlijk wel erg spannend, maar na een dag debatteren zat het team er helemaal in en wisten ze de finale te bereiken. En die was tegen de grote winnaar van vorig jaar: De Nassau uit Breda. Uit het eerste debat bleek dat de tegenstanders erg aan elkaar gewaagd waren. Nadat Stijn echter een overtuigend 1-op-1 debat leverde, overtrof het Cambreur De Nassau in het 360 graden debat. Zo kwam het Cambreur College als winnaar uit de bus. Op naar Duiven voor de achtste finale!

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.