Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Afspraken huisvesting Eindhovense scholen voortgezet

14 maart 2019 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Al enige tijd zijn de besturen van de scholen voor voortgezet onderwijs in Eindhoven in gesprek met de gemeente Eindhoven over de uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) 2014-2026. Vanaf de start van het schooljaar dit schooljaar zijn de gesprekken met hoge intensiteit gevoerd, omdat de noodzaak tot adequate huisvesting voor het voortgezet onderwijs door de schoolbesturen en de gemeente Eindhoven gevoeld worden. Zes OMO-scholen zijn o.a. onderwerp van gesprek geweest. Op 12 maart heeft het college van B&W akkoord gegeven op een overeenkomst tussen de gemeente en schoolbesturen VO. Deze overeenkomst wordt in april voorgelegd aan de gemeenteraad.

Huisvesting scholen OMO
De gesprekken hebben geleid tot afspraken over het Van Maerlantlyceum en drie vestigingen van Scholengroep Het Plein die vallen onder het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs: het Sint-Joriscollege, Helder havo/vwo en het Antoon Schellenscollege. 

Van Maerlantlyceum
Voor het Van Maerlantlyceum is besloten dat er een transformatie plaats gaat vinden van het monumentale deel van de huidige huisvesting met daarnaast nieuwbouw. 

Sint-Joriscollege en Helder havo/vwo
Voor het Sint-Joriscollege is besloten tot nieuwbouw op vrijwel dezelfde locatie, waarbij het bestaande gebouw intact blijft tot de school het nieuwe gebouw kan betrekken. Aangrenzend aan dat nieuwe pand wordt ook nieuwbouw voor Helder havo/vwo gerealiseerd. Dit vergt procedureel echter nog enkele stappen, zoals een bestemmingsplanwijziging. 

Antoon Schellenscollege
Voor het Antoon Schellenscollege heeft de gemeente Eindhoven een inpassingsbudget beschikbaar gesteld, zodat de school kan worden gehuisvest in een bestaand gebouw in Eindhoven. Het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs onderzoekt op welke wijze hieraan gestalte kan worden gegeven. Met als doel dat aan de leerlingen van het Antoon Schellenscollege optimaal onderwijs kan worden geboden. 

Eckartcollege
Nieuwbouw voor het Eckartcollege staat in het huisvestingsplan 2014-2026 opgenomen voor 2025 en valt daarom niet onder deze overeenkomst die het uitvoeringsprogramma tot 2023 regelt. Het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs rekent erop dat ze tegen die tijd ook voor het Eckartcollege goede afspraken kan maken. 

Praktijkschool Eindhoven (Scholengroep Het Plein)
Voor Praktijkschool Eindhoven staat in het huisvestingsplan een upgrade van de huisvesting in 2023 en nieuwbouw in 2033. Ook hiervoor geldt dat het bestuur tijdig voor 2023 goede afspraken kan maken.

“We zijn erg content dat voor drie scholen van onze vereniging nieuwbouw gerealiseerd kan worden. Voor het Van Maerlant Lyceum – met behoud van het monumentale deel - Sint-Joriscollege en Helder havo/vwo kan er letterlijk en figuurlijk gebouwd worden aan passende, kwalitatief goede huisvesting. We vertrouwen er op dat we met de gemeente voor het Eckartcollege en Praktijkschool Eindhoven tijdig vergelijkbare afspraken kunnen maken. Voor Antoon Schellenscollege zoeken we binnen de financiële ruimte die de gemeente biedt een maatwerkoplossing”, aldus Yvonne Kops, lid raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs.

Proces
Dit voorjaar kan er gestart worden met de voorgestelde bouwplannen van de verschillende scholen. 

2019-03-14_PERSBERICHT_Afspraken huisvesting Eindhovense scholen voortgezet onderwijs.pdf

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.