Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Uitwisseling met Duitse leerlingen

21 maart 2019 | Sondervick College | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Het Sondervick College organiseerde een uitwisseling met het Kaiser-Karls-Gymnasium uit Aken. Zeventien avontuurlijke derdejaars leerlingen uit vwo en havo nodigden ieder een Duitse leeftijdsgenoot uit om hen een inkijk te geven in het leven van een Veldhovense scholier. Op hun beurt lieten de Duitse leerlingen de Veldhovense leerlingen zien hoe het leven in de stad van ‘Karel de Grote’ is.

Dagelijks leven

Door het bezoek in Veldhoven aan ASML, de kookactiviteit in de keuken van het Sondervick College, de lessen op school en de ontvangst van de leerlingen door wethouder Daan de Kort op het gemeentehuis, werd duidelijk hoe het alledaagse schoolleven, het familieleven en de directe omgeving van de leerlingen eruitziet. Later in de week in Aken stond een bezoek aan de universiteit, de burgemeester in het stadhuis en een rondleiding door de dom van Aken op het programma.

Doel van de uitwisseling

Het doel van de uitwisseling is om de leerlingen te enthousiasmeren voor techniek van een bèta-opleiding. De excursie naar ASML en twee technische workshops op de Rheinisch-Westfälische-Technische Hochschule was daar een goed voorbeeld van. Ook de ontwikkeling van interculturele competenties, internationalisering, bevordering van respect en tolerantie, verbetering van de taalkennis en de ontwikkeling van zelfstandigheid was een doel.

Promotieproject

Gedurende de week werkten de leerlingen aan een project waarin ze de uitwisseling en de steden Veldhoven en Aken promootten. Het afwisselende programma en het enthousiasme van de leerlingen zorgden ervoor dat de uitwisseling een groot succes was! 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.