Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Onderwijsinspectie beoordeelt havo-afdeling Sondervick College

17 mei 2019 | Persberichten | 0 reactie(s) Scholen

Eind 2018 kwam de Onderwijsinspectie op bezoek bij het Sondervick College. Het onderwijs binnen het havo werd besproken aan de hand van de landelijk vastgestelde criteria. Bij de beoordeling jl. bleek het havo op dit moment niet te voldoen aan alle criteria.

“We staan voor kwalitatief goed onderwijs met goede onderwijsresultaten van onze leerlingen en werken planmatig aan het verbeterplan.” Aldus Monique van Roosmalen,

rector Sondervick College: “Het inspectiebezoek bevestigt dat de verbetermaatregelen die we ingezet hebben ook noodzakelijk zijn. We scoren nu niet op alle punten voldoende, maar we werken er samen doelgericht aan om daar snel te komen. Hiervoor moeten we de ingezette visie en richting vasthouden en onze schouders eronder zetten. De focus is en blijft goed onderwijs voor onze leerlingen.”

Het Sondervick College heeft in samenspraak met het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs al vanaf de start van het schooljaar – voor de beoordeling van de Onderwijsinspectie - verbeteringen ingevoerd. De effecten zijn zichtbaar, onder meer in het positieve oordeel van de brugklasleerlingen over de begeleiding door de mentor en de vakdocenten. Het bestuur heeft vertrouwen in het vermogen van schoolleiding en docententeams om te zorgen voor een snel herstel. Dat vertrouwen baseren we op ons eigen oordeel én dat van de inspectie dat er een verbeteringsgerichte cultuur aanwezig is op de school”, aldus Yvonne Kops, lid raad van bestuur Ons Middelbaar Onderwijs.

Kwaliteitsonderzoek Inspectie van het Onderwijs

“Wat gaat er goed? Wat kan er beter? En wat móet er beter?” De kortste maar duidelijkste samenvatting van de manier waarop de inspectie toezicht op het onderwijs houdt. Leerlingen, studenten en ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat het onderwijs op een school goed is. De inspectie houdt daar toezicht op. Ze doet onderzoek bij besturen en scholen en stimuleert hen om voortdurend hun kwaliteit te verbeteren.

 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.