Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Sondervickleerlingen Nederlands kampioen schoolhockey

20 juni 2019 | Sondervick College | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

De leerlingen van het Sondervick College uit Veldhoven zijn tijdens de Olympic Moves in Wageningen Nederlands kampioen schoolhockey geworden. In een spannende finale werd in de categorie ‘meisjes klas 3 en 4’ met 2-0 gewonnen van het Blaricum College uit Venlo.

Finale

Na de goede prestaties tijdens de voorrondes van de Olympic Moves, mochten de dames in twee poules de strijd aangaan tegen negen andere middelbare scholen. Na drie winstpartijen en een gelijkspel was de halve finale een feit. In een pittige wedstrijd tegen het Christelijk Lyceum uit Apeldoorn werd een 1-0 achterstand in de laatste 5 minuten nog omgebogen naar een 2-1 overwinning. In de finale moest worden aangetreden tegen het Blaricum College. Door goed samenspel en slim te spelen konden er kansen gecreëerd worden die resulteerden in twee doelpunten. Na het eindsignaal gingen de dames uit hun dak, de Nederlandse titel schoolhockey veilig gesteld.

Schoolbrede hockeyteam

De dames die dit fantastische resultaat behaald hebben zijn: Indy, Senna (H), Senna (S), Vanessa, Madelief, Roos (N), Roos (G), Anouk, Max en Simone.

Olympic Moves

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Ruim 300 middelbare scholen nemen deel aan het sportevenement, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.

Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.