Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Vereniging OMO ontvangt wederom ‘Diamant Award, aansprekende voorbeeldorganisatie’

28 juni 2019 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging

 

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) ontvangt wederom een award in de categorie ‘aansprekende voorbeeldorganisaties’ van de Commissie Monitoring Talent naar de Top. Donderdag 26 juni presenteerde Caroline Princen, voorzitter van de commissie, het rapport met daarin vijf zogenaamde ‘diamanten’: voorbeeldorganisaties die andere organisaties kunnen inspireren. Het in de volle breedte inzetten van het diversiteitsbeleid en het zoeken naar verbinding en inclusie hierbij maakt OMO tot een aansprekend voorbeeld voor andere organisaties.

OMO blijft stappen zetten

Als het gaat om diversiteit en inclusie blijft OMO stappen zetten en progressie boeken. Niet alleen het aandeel vrouwen in de top maar ook in de subtop is het afgelopen jaar fors verder gestegen. Het aantal vrouwen in de functie van schoolleider is bij OMO-scholen sinds 2010 toegenomen van 18% naar 43%. Een evenredige verdeling man-vrouw op (sub)top posities wordt steeds meer als norm gezien. Passend leiderschap op alle niveaus is een vereiste voor het realiseren van goed onderwijs. De personeelsleden op de scholen hebben een voorbeeldfunctie voor de leerlingen. Rolmodellen kunnen het verschil maken in de keuzes die een leerling maakt op zijn of haar levensweg.

 

Een groter draagvlak door focus op verbinding en inclusie

Diversiteit gaat bij OMO niet alleen over mannen en vrouwen maar bijvoorbeeld ook over jong en oud, mate van inzetbaarheid, migratieachtergrond en geaardheid. Het diversiteitsbeleid richt zich op de diversiteit in de volle breedte.

In 2016 is het beleid herijkt. Door de toevoeging van ‘verbinding’ en aandacht voor inclusie spreekt het thema steeds meer medewerkers aan. Dit komt onder andere tot uiting bij bijeenkomsten waar medewerkers uit alle lagen van de organisatie ervaren wat diversiteit en inclusie voor hun dagelijks werk betekent. Door verbinding, oftewel het samen vormgeven van het thema diversiteit en inclusie, groeit diversiteitsbesef en groeit een inclusieve cultuur.

Voor de monitorresultaten in 2014 ontving de vereniging eveneens de ‘Diamant Award’. Destijds vanwege het brede diversiteitsbeleid gericht op een goede mix van talenten en het streven van meer vrouwen in de top.

In 2012 was OMO ‘runner up’ vanwege het veelbelovende diversiteitsbeleid.

Charter Talent naar de Top

De Commissie Monitoring volgt de jaarlijkse vorderingen van ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top. Het Charter Talent naar de Top is een publiek commitment, een code met heldere afspraken voor het realiseren van met name m/v-diversiteit in de (sub) top. Ondertekening van het Charter is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Als Charterondertekenaars uitblinken in het succesvol inbedden van m/v-diversiteit in hun organisatie worden zij door de

Commissie Monitoring tot aansprekend voorbeeld benoemd. Naast OMO ontvangen dit jaar PostNL, Universitair Medisch Centrum Utrecht, KPN en Shell een award.

Meer informatie over Stichting Talent naar de Top en het Charter Talent naar de Top: www.talentnaardetop.nl.

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

Ons Middelbaar Onderwijs, opgericht in 1916, is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen, van gymnasium tot en met praktijkonderwijs, ontwikkelen de talenten van iedere leerling door ‘goed onderwijs’ te bieden geïnspireerd vanuit de katholieke traditie. Zo verwerven de leerlingen passende startposities voor vervolgonderwijs en voor toetreding tot de maatschappij. De scholen van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kennen een grote verscheidenheid die de bron vormt voor kennisdeling en daarmee voor het versterken van de professionaliteit van onze docenten. Door het benutten van schaalvoordelen zijn de scholen bovendien samen sterker en kunnen ze toch kleinschalig blijven. En daar profiteren onze leerlingen van. Meer informatie: www.omo.nl

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.