Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Oproep aan scholen met een huisacademie

30 augustus 2019 | Helma van der Kamp | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Vereniging | Medewerkers

Een huisacademie is een intern kenniscentrum van een school of scholengroep, die voor eigen medewerkers professionaliseringsactiviteiten organiseert. 

Volgens onderzoek van het Kohnstaminstituut groeit het aantal huisacademies snel. In totaal worden er 1.900 po- en vo-scholen bediend door een eigen academie.  

Vorig schooljaar is OMO Scholengroep De Langstraat in Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel gestart met een huisacademie. We kijken met grote tevredenheid terug op een aantal goedbezochte, gezellige en vooral informatieve cursusavonden. 

Oproep

Afgelopen week was ik bij huisacademie netwerk bijeenkomst van de VO-raad. Het was heel prettig om daar kennis en good practices uit te wisselen. Het zou geweldig zijn om dat ook binnen de vereniging te kunnen doen. Als er scholen zijn die via een eigen academie kennis delen en opleiden dan hoor het graag.  

Met vriendelijke groet, 

Helma van der Kamp
Coördinator Langstraat Academie & Onderzoek, OMO Scholengroep De Langstraat, Waalwijk 

Email: h.vanderkamp@sgdelangstraat.nl

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.