Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Jos Kusters nieuwe voorzitter vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

22 oktober 2019 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging

De raad van toezicht van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Jos Kusters benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Jos Kusters is op dit moment nog voorzitter van het college van bestuur van VISTA college in Limburg. Jos start zijn nieuwe functie op 1 januari 2020.  
Hij volgt Eugène Bernard op die per 1 oktober gestart is als voorzitter van het college van bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).

De raad van toezicht zocht naar een mensgerichte en inspirerende voorzitter die intrinsiek gedreven is om de waarden, zoals die in de identiteit van vereniging OMO zijn vertaald, mee uit te dragen. Die passie heeft om de talenten van leerlingen en medewerkers in brede zin tot bloei te laten komen. Een collegiale bestuurder, met gedrevenheid en hart voor het onderwijs en de uitdagingen waar het onderwijs voor staat. De raad van toezicht is verheugd te kunnen melden dat zij deze gevonden heeft in de persoon van Jos Kusters. 

Jos Kusters: ”Ik vind het eervol om samen met medewerkers van vereniging OMO mijn ervaring en passie in te mogen zetten voor goed modern onderwijs voor onze leerlingen.”

Jos Kusters heeft nagenoeg zijn hele carrière in het onderwijs gewerkt, onder andere bij Fontys Hogescholen en het ministerie van Onderwijs.
Van 2008 tot 2013 was Jos Kusters directeur van LOOK / Wetenschappelijk Centrum Leraren Onderzoek Open Universiteit waarna hij voorzitter werd van het college van bestuur van ROC Leeuwenborgh in Sittard-Geleen, Maastricht en een aantal kleinere gemeenten. Op 1 januari 2019 ontstond het VISTA college uit een fusie tussen ROC Leeuwenborgh en Arcus College, met Jos als voorzitter van het college van bestuur.

Jos Kusters studeerde tussen 1974 en 1978 aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg. In 1999 behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen een masters degree in strategisch management. 

Zijn nevenfuncties op dit moment zijn:

  • Voorzitter Vereniging Kwaliteitsbevordering Bestuurders Beroepsonderwijs 
  • Voorzitter Strategische Adviesraad Fontys Educatie
  • Bestuurslid stichting ‘ieder MBO een practoraat’
  • Lid Stuurgroep Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek 
  • Bestuurslid Economische Samenwerking Zuid-Limburg 
  • Bestuurslid Limburgse Werkgevers Vereniging kring Zuid
  • Lid Expertcommissie Onderwijs-Arbeidsmarkt LWV

Jos Kusters is 63 jaar en geboren in Oirsbeek. Hij is getrouwd, vader van twee kinderen en woont in Waalre. 

foto: Stan Keulen

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.