Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Toekomst Jeroen Bosch College

22 oktober 2019 | Persberichten | 1 reactie(s) Vereniging | Onderwijs | Scholen

Toekomst Jeroen Bosch College

’s-Hertogenbosch: Vanaf het schooljaar 2022-2023 houdt het Jeroen Bosch College op te bestaan. Hiertoe heeft het OMO-bestuur een voorgenomen besluit genomen. Dit voorgenomen besluit is voorgelegd aan de medezeggenschapsraad van het Jeroen Bosch College. De leerlingen kunnen vanaf dat moment hun schoolloopbaan voortzetten op de nieuwe school van het Rodenborch-College. 

Redenen

Het Jeroen Bosch College kampt al enige jaren met een forse terugloop in het leerlingenaantal. Ook de prognose voor de komende jaren laat in dit opzicht een ongunstig beeld zien voor deze school. Dit heeft ook te maken met een overcapaciteit aan vwo-aanbod in ‘s-Hertogenbosch.

De raad van bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs springt al jaren financieel bij. Dit is een onhoudbare situatie. Daarom is besloten om het Jeroen Bosch College te sluiten. De leerlingen van het Jeroen Bosch College worden in 2022 gehuisvest op de nieuwe locatie van het Rodenborch-College.

Op deze manier wordt de nieuwe school niet belast met de financiële tekorten van het Jeroen Bosch College en kan een school van voldoende omvang worden gerealiseerd met de middelen om kwalitatief, hoogstaand en eigentijds onderwijs aan te bieden.

Wat betekent dit voor de leerlingen?

De huidige leerlingen blijven op het Jeroen Bosch College totdat de nieuwe school in 2022 gereed is. Achter de schermen werken docenten aan het nieuwe onderwijsconcept. Beide scholen zorgen voor een soepele overgang over drie jaar. 

Wat betekent het voor nieuwe aanmeldingen?

Nieuwe brugklasleerlingen op het Jeroen Bosch College kunnen zich vanaf komend schooljaar alleen nog aanmelden voor het tweetalig onderwijs (TTO). Ook dit voorgenomen besluit is voorgelegd aan de medezeggenschapsraad van het Jeroen Bosch College.

Binnen TTO is het ook mogelijk het Technasium te volgen. Deze leerlingen blijven ook op het Jeroen Bosch College totdat de nieuwe school in 2022 gereed is.

Personele gevolgen

Het opheffen van het Jeroen Bosch College heeft ook gevolgen voor het personeel. Het aantal personeelsleden dat mee kan naar de nieuwe school wordt bepaald door het aantal leerlingen dat meegaat. In overleg met de vakcentrales en medezeggenschap wordt een meerjaren sociaal plan opgesteld.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

1 reactie(s)

  • Waarschijnlijk is er in het artikel een alinea weggevallen.....Wat betekent dit voor het personeel?

    23-10-2019 | 11:55 | jurjen ter wal | Reageren | Reageren met quote

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.