Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Nynke Gerritsma benoemd tot rector Kwadrant Scholengroep

29 oktober 2019 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Nynke Gerritsma benoemd tot rector van Kwadrant Scholengroep, waaronder het Cambreur College in Dongen en het Hanze College in Oosterhout vallen. Op dit moment is zij rector van het St-Gregorius College in Utrecht. Nynke start haar nieuwe functie op 1 februari 2020. Zij volgt Titus Frankemölle op die sinds 1 mei rector is van ’t Ravelijn in Steenbergen en het ZuidWestHoek College in Ossendrecht en al eerder van het Mollerlyceum in Bergen op Zoom.

Nynke Gerritsma startte haar loopbaan in 1989 als beleidsonderzoeker bij Stichting Kerk en Wereld in Driebergen. Tussen 1990 en 1993 werkte Nynke als beleidsmedewerker aan de Faculteit der Letteren aan Rijksuniversiteit Groningen met beleidsgebieden onderwijs en internationalisering. Tot eind 2002 was zij trainer, jeugdwerker en projectleider voor diverse kerkelijke instanties. 

Nynke begon haar loopbaan in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis in 2001 aan vmbo-t De Krijtenburg op Vlieland. Vanaf 2005 ging ze lesgeven op de Vrijeschool De IJssel VO in Zutphen waar ze in toenemende mate leidinggevende functies bekleedde. Na een fusie in 2010 met de tweede vrijeschool in Zutphen werd ze conrector onderwijs en personeel aldaar. Tussen 2012 en 2015 was Nynke directeur van het Vechtdal College in Hardenberg, waarna zij rector werd van het St-Gregorius College in Utrecht. 

Nynke Gerritsma studeerde tot juni 1989 geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde in 2002 de lerarenopleiding geschiedenis aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden af. Naast haar werk heeft Nynke meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van leiderschap, personeel en financiën. Naast haar betaalde werk is ze bestuurlijk actief in kerk en maatschappelijke organisatie als vredesbeweging en vluchtelingenwerk.

Nynke Gerritsma is 55 jaar, geboren in Emmeloord. Zij is moeder van een zoon (27 jaar) en een dochter (23 jaar). Samen met haar partner woont ze in Schalkwijk.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.