Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Theresialyceum naar finale NK Debatteren

28 november 2019 | Saskia Boertien-Raterink | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Meer dan 100 Nederlandse middelbare scholen nemen dit jaar deel aan de drie voorrondes van de 22e editie van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren (havo/vwo). Scholen uit heel Nederland reisden op 22 november naar Bilthoven voor de tweede voorronde. De leerlingen gingen tijdens deze voorrondes de verbale strijd met elkaar aan over actuele en uitdagende maatschappelijke thema’s, waaronder jongerenparticipatie, religie en de Nederlandse samenleving, én het lerarentekort in het basisonderwijs. De debatclub van het Theresialyceum kwam als één van de winnaars van deze voorronde uit de bus.

Samen met ruim 30 andere finalisten zal het Theresiateam op zaterdag 18 januari 2020 op de Radboud Universiteit in Nijmegen strijden om de titel Nederlands Kampioen. Ook worden er dan prijzen uitgedeeld voor beste individuele spreker en beste nieuwkomer op het toernooi.

De stellingen die centraal stonden tijdens de tweede voorronde waren:

  • Ouders moeten bij de Tweede Kamerverkiezingen een extra stem krijgen voor hun minderjarige kinderen.
  • Nationale feestdagen mogen geen religieuze grondslag meer hebben.
  • Mensen die langer dan twee jaar werkloos zijn moeten lesgeven op de basisschool

Over het kampioenschap

Het NK Debatteren voor Scholieren wordt al sinds 1998 georganiseerd door Stichting Nederlands Debat Instituut, een organisatie die debatactiviteiten voor scholen ontwikkelt die ervoor zorgen dat leerlingen overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Naast landelijke kampioenschappen verzorgt de stichting debattrainingen in de klas, geeft zij nascholing aan docenten en ontwikkelt zij lesmateriaal.

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.