Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Van Maerlant in Eindhoven viert de liefde

4 februari 2020 | Monique Emmen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Eindhoven – Can you feel the love? Die vraag krijgen de bezoekers van de muziekavonden (6 en 7 februari) van het Van Maerlant voorgelegd. Het antwoord staat op voorhand vast: JA! Twee schoolkoren, een vol orkest, een semi-profi vocalgroep én gemanipuleerde filmbeelden uit The Lion King laten het Parktheater donderdag- en vrijdagavond hoe dan ook overlopen van onversneden liefde voor de muziek.

Muziekdocente Anne Swinkels dacht het allemaal uit. Aanleiding vormde de heruitgave van de animatieklassieker The Lion King. Swinkels: “Opeens kende iedereen de muziek weer, werden overal de liedjes gezongen. Heerlijk al die happines.” Swinkels sloeg enthousiast aan het schrijven, bewerkte de arrangementen voor het schoolorkest, het onderbouw- en het bovenbouwkoor. Aan eindexamenleerling Simon Bergman gaf ze de partituur. Die knipte en bewerkte de filmbeelden van de originele Disneyfilm zo dat deze qua timing en emotie perfect bij de muziek passen. Swinkels: “Dat was een hele klus. Maar het resultaat wordt mega spectaculair.”

The Lion King is onderdeel van de jaarlijkse muziekavonden van het van Maerlantlyceum. Honderden leerlingen deden de afgelopen weken auditie om tijdens een van die avonden te mogen optreden. Swinkels: “Al jaren is het aantal aanmeldingen zo enorm, dat alleen de zangers, bandjes, instrumentalisten en musicalsterren met de allerbeste optredens een plekje in het programma scoren. Natuurlijk is dat om heel blij van te worden: zo veel muzikaal enthousiasme op één school.” Het programma wordt doorsneden met cabareteske entre acts en een opzwepende choreografie van het schoolballet.

Hilarisch hoogtepunt is voor Swinkels het optreden van een van de coverbandjes. “Die spelen ‘Sad supermarket song’, een nummer van Mozes and the Firstborn. Dat is toch wel hét bewijs dat we hier best lekker bezig zijn. Mozes and the Firstborn is immers een band die zijn roots op het Van Maerlant heeft. Dat die door de nieuwe generatie leerlingen de moeite van het coveren waard wordt gevonden….”

De muziekavonden starten om 19.30 uur. Na afloop is er een afterparty met jamsessies in de foyer. Kaarten (uitsluitend voor de donderdagavond) zijn verkrijgbaar aan de kassa van Parktheater Eindhoven en kosten 10 euro.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.