Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Vijf OMO-scholen met Predicaat ‘Excellente School’

6 februari 2020 | Uit de media | 1 reactie(s) Scholen | Medewerkers

Het Eckartcollege (Eindhoven), ’t R@velijn (Steenbergen), het Zwijsen College (Veghel), het Fioretti College (Veghel) en Gymnasium Beekvliet ontvingen op 20 januari jl. het predicaat ‘Excellente School’. Een excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Een prestatie om trots op te zijn!

Het Eckartcollege mag het predicaat voor alle drie de afdelingen voeren: vmbo-g/t, havo en vwo.
Ondernemendheid, autonomie, zelfreflectie en leren samenwerken zijn de kernwoorden waar de school op inzet. Daarmee maakt de school een concept waarmee de leerlingen van alle afdelingen intrinsiek gemotiveerd aan de slag gaan en voorbereid zijn op de toekomst.

Het Fioretti College ontving het predicaat excellent vanwege de bovengemiddelde aandacht voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften. En naast het predicaat Excellente School ontving het Fioretti College op vrijdag 24 januari ook nog het predicaat Superschool na een onderzoek van weekblad Elsevier naar de prestaties van middelbare scholen. Het college blijkt ruimschoots de beste vmbo-school in de regio te zijn

Aan het Zwijsen College is het predicaat excellent toegekend voor de afdeling ‘Fast Lane vwo+’. Fast Lane staat voor versnellen, de + staat voor verbreden en is een goed voorbeeld van onderwijs op maat

De jury is onder de indruk van de manier waarop Gymnasium Beekvliet gymnasiaal onderwijs vormgeeft, waar verscheidenheid en gelijkwaardigheid van leerlingen centraal staat.

Het excellentieprofiel van ’t R@velijn richt zich op een uitstekende voorbereiding van de leerlingen op het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt

Het predicaat is drie jaar geldig. Meer informatie is te lezen op de website van Excellente Scholen.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

1 reactie(s)

  • Mooi artikel. Alleen jammer dat er geen aandacht is voor het feit dat Metameer Jenaplan Boxmeer een superschool is.

    12-02-2020 | 08:21 | Leo Nabben | Reageren | Reageren met quote

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.