Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Curriculumkit

17 februari 2020 | Reinier Geurts | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Binnenkort verschijnt de Curriculumkit, een toolkit om docenten, vakgroepen en scholen te helpen met het (her)ontwerpen van (een deel) het curriculum of los te komen van de methode. De toolkit bevat onderdelen als feedback, leerstrategieën, alternatieve toetsvormen en activerende werkvormen. Daarnaast dagen de kaarten ook uit om met elkaar in gesprek te gaan over visie, onderwijskundige doelen en methodieken. 

De toolkit is ontwikkeld door Ilona Wevers en Reinier Geurts van De Nieuwste School in Tilburg, in samenwerking met Vernieuwenderwijs. Samen werd gezocht naar een manier om de stappen die je neemt bij het ontwerpen van een lessenserie inzichtelijk te maken.  
Naar verwachting is de Curriculumkit in april beschikbaar. 

Wil je als eerste met de Curriculumkit aan de slag? 
Op 19 maart, 9 april en 4 juni organiseren we op De Nieuwste School in Tilburg drie bijeenkomsten waarin je de Curriculumkit leert spelen en handvatten krijgt om ook andere collega’s hierin te scholen. 
Meer informatie vind je hier
 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.