Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Een terugblik met ervaringen vanuit de praktijk

19 maart 2020 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Interne berichten | Vereniging | Koers 2023 | Onderwijs

Hieronder een aantal casussen die de afgelopen jaren aan de orde zijn geweest en hoe hiermee is omgegaan in het licht van de integriteitscode.

Een leerling (jongen) krijgt voor zijn praktijkexamen zorg en welzijn de opdracht om een handeling te verrichten op een vrouwelijk persoon. Vanwege zijn islamitische geloofsovertuiging weigert hij deze opdracht uit te voeren. Hoe ga je hiermee om?

'Leerlingen maken en verspreiden een filmpje waarin medewerkers van een school belachelijk worden gemaakt. In de beleving van leerlingen is dit humor. De vraag is, volstaat een goed gesprek met deze leerlingen en hun ouders of moet een school strafrechtelijke stappen ondernemen?' Hoe ga je hiermee om?

‘Een medewerker wil graag voordat hij met pensioen gaat nog een vakgerichte cursus in het buitenland volgen. Theoretisch gezien heeft hij recht op zijn scholingsbudget. De vraag is of je als schoolleider hiermee moet instemmen?’ Hoe ga je hiermee om?

'Een docent neemt zijn leerlingen mee voor een bezoek aan een katholieke kerk. Dit bezoek is onderdeel van het curriculum en behalve een bezoek aan een kerk is er ook een bezoek aan een moskee en een synagoge gepland. Een ouder weigert haar kind mee te laten doen aan dit bezoek.'
Hoe ga je hiermee om?

Meer informatie en de volledige integriteitscode van de vereniging lees je hier.

Wat vind jij?
Of moeten we zeggen, wat ervaar jij? Er zijn naast de kwesties hierboven ook volop bezielende verhalen waardoor je in het dagelijks leven geïnspireerd raakt. Leerlingen die anderen helpen in moeilijke tijden, de betrokkenheid die je zelf voelt bij  op school en verhalen/leerlingen die je raken. Bijzondere verhalen over wat jij meemaakt en hoe hiermee is omgegaan. Deel  en inspireer zo je collega’s. Ook dat maakt onderwijs bijzonder.

Mail je verhaal.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.