Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Herschikking onderwijs Bergen op Zoom

16 juni 2020 | Persberichten | 0 reactie(s)

Ruim een jaar geleden besloten de besturen van Stichting Katholiek VoortgezetOnderwijs Breda e.o. (SKVOB e.o.) en van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) te gaan samenwerken om voor alle (toekomstige) leerlingen in het voortgezet onderwijs in Bergen op Zoom e.o. in de (nabije) toekomst kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven bieden. De medewerkers werden geïnformeerd en het medezeggenschapstraject werd gestart. Dit traject duurde langer dan verwacht, maar nu is er duidelijkheid.

Jos Kusters, voorzitter raad van bestuur OMO: “Een bestuurlijke samenwerking blijft noodzakelijk om voor alle (toekomstige) leerlingen in het voortgezet onderwijs en hun ouders in Bergen op Zoom en omstreken in de nabije toekomst voldoende keuzemogelijkheden te kunnen bieden. Een krimp in leerlingaantal maakt deze samenwerking noodzakelijk om ook de kwaliteit van het onderwijs in de regio te waarborgen. De medezeggenschapsraden van het Mollerlyceum en Gymnasium Juvenaat zien dit in en willen werken aan een toekomstbestendige onderwijskundige visie. Vanuit de bestaande situatie gaan het Juvenaat en het Mollerlyceum intensiever samenwerken. Roncalli scholengemeenschap is vooralsnog geen partij meer in deze onderwijsontwikkelingen.

Kans

Het creëren van een nieuwe school biedt de kans om de onderwijskundige identiteit te formuleren en gebruik te maken van de aanwezige expertise. Berend Buddingh, bestuurder SKVOB e.o.: “Door deze samenwerking blijft het gymnasiumonderwijs van het Juvenaat herkenbaar in de regio en ben ik ervan overtuigd dat we voor de havo-vwo leerlingen een buitengewoon uitdagende leeromgeving creëren. Een verrijking derhalve voor Bergen op Zoom en omstreken. Natuurlijk is het jammer dat er wat meer concurrentie blijft in de regio, maar anderszins mag men in de handen knijpen wat betreft het aangeboden onderwijs.” De nieuwe samenwerking Juvenaat-Moller voorziet hiermee samen met de Steenspil voor vmbo, ’t Ravelijn voor vmbo, het ZuidWestHoek College voor vmbo, ’t Rijks voor mavo, havo en vwo en Scholengemeenschap Roncalli voor mavo, havo en vwo in de onderwijsbehoefte van de regio. 

Stapsgewijs

Om te komen tot een gedragen eindresultaat wordt een gezamenlijk (inhoudelijk en juridisch) proces doorlopen. Het inhoudelijke traject gaat over het ontwikkelen van de onderwijsvisie en de eventueel daaruit volgende huisvestingsplannen. Het juridische traject gaat over de bestuursoverdracht van Gymnasium Juvenaat (SKVOB e.o.) naar het bevoegd gezag van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs inclusief alle daarbij behorende personele en financiële gevolgen. Deze procedure wordt in de loop van 2021 opgestart.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.