Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Winnaars OMO-prijzen 2021

8 juli 2021 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Leerlingen

Dit jaar konden we voor het eerst sinds lange tijd de OMO-prijzen live uitreiken! Dat feit op zich was al een feestje. De leerlingen mochten in het bijzijn van (nog steeds een beperkt aantal) familieleden, docenten en rectoren hun prijzen in ontvangst nemen. 

Bekijk hier de opnames van de prijsuitreiking!

 

Bekijk hier een compilatie van de inzendingen van de prijswinnaars!

Categorie Profielwerkstukprijzen vmbo-gt en mavo

Van de +/- 3600 vmbo g/t en mavo leerlingen die dit jaar op een OMO-school examen hebben gedaan werden onderstaande leerlingen beloont voor de werkstukken: 

1e prijs

• ‘Wat is het effect van een influencer op een modetrend?’ door Pien Mutsaers, Nuenens College.

2e prijs

• ‘Wat is de invloed van stress op de leerprestaties van middelbare scholieren op de mavo in Nederland?’ door Ilona van Wezel en Dorothé van Bragt,  Munnikenheide College, Rucphen
• ‘Toekomst van kunstmatige intelligentie?’ door David Steile, Christian Coremans, Kaj Herijgers, Munnikenheide College, Etten-Leur

Categorie Profielwerkstukprijzen havo

Van de +/- 3900 havo leerlingen die dit jaar op een OMO-school examen hebben gedaan werden onderstaande leerlingen beloont voor de werkstukken:

1e prijs

• ‘Eetstoornissen In De Wereld Van Dans – Profielwerkstukdocumentaire’ door Pien Schildkamp, IVO Deurne Peellandcollege

2e prijs

• ‘Welke lessen kunnen we leren van het opvoeden van basisschoolkinderen tijdens coronatijd?’ door Meike Sneijders, De Nieuwste School.

• ‘Hoe snel kun je een projectiel wegschieten met een aa-batterij?’ door Arn Kanters en Willem Knapen, Varendonck College Asten

 

Categorie Profielwerkstukprijzen vwo

Van de +/- 2600 vwo leerlingen die dit jaar op een OMO-school examen hebben gedaan werden onderstaande leerlingen beloont voor de werkstukken:

1e prijs
• ‘Misogyny - a contemporary phenomenon in language and image’ door
Noor van Nuenen, 2College Cobbenhagenlyceum.

2e prijs
• ‘Kniepeesreflex’ door Stevan Pavlović en David Chen, Van Maerlantlyceum. 
• ‘De vriendschapsparadox’ door Joep Kratsborn en Joshua Rooijakkers, 
Van Maerlantlyceum

Voorzitter van de Raad van Bestuur, Jos Kusters sprak de leerlingen toe namens de jury van de OMO-prijzen. Veel complimenten van de jury dit jaar voor de originaliteit en hoge kwaliteit van de werkstukken over zeer uiteenlopende onderwerpen. De leerlingen ontvingen, naast lovende beoordelingen een mooie geldprijs. 

Rol begeleidend docenten en juryleden

De rol van de begeleidende docenten is erg belangrijk bij het schrijven van een praktijk- en profielwerkstuk. Zij zijn degene die leerlingen scherp houden en motiveren, gedurende het hele proces. De kwaliteit van het werkstuk is mede te danken aan hun inzet. Zij beslissen of een werkstuk ingestuurd wordt om mee te dingen naar een OMO-prijs. 
Wie er uiteindelijk de winnaars zijn wordt bepaald door een jury bestaande uit docenten en rectoren van de diverse OMO-scholen. Een hele klus waarbij de verschillen erg klein zijn. De beoordeling van de werkstukken door de jury verliep dit jaar volledig digitaal. Dat maakte het extra moeilijk waardoor er zelfs in de categorie vwo een extra prijs is uitgereikt.

Jaarlijks terugkerend evenement

De OMO-prijzen zijn een jaarlijks terugkerend evenement. Voor de praktijkwerkstukprijs worden vijf inzendingen genomineerd. Beoordelingscriteria zijn onder andere mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. 
Voor de profielwerkstukprijzen beoordeelt de jury de kwaliteit en originaliteit van het gekozen onderwerp, de getoonde onderzoeksvaardigheden en reflectie. 

Winnaars OMO-praktijk en -profielwerkstukprijzen 2021

Eerder dit jaar, op donderdag 1 april, ontvingen ook de leerlingen van het Praktijkonderwijs en vmbo-bk hun welverdiende prijzen.

Categorie Praktijkwerkstukprijzen (pro en vmbo-bk)

Bekijk hier de opname van de online prijsuitreiking aan de prijswinnaars van de praktijkwerkstukprijs 2020-2021.

1e prijs
• ‘Har(t)d voor afval meubelcollectie’ door Tim Ackermans, Munnikenheide College, Rucphen.

2e prijs
• ‘Duurzaam Tiny house op schaal’ door Pim Maas, Munnikenheide College, Rucphen.
• ‘Lamp’ door Sabir Ayaou, Munnikenheide College, Etten-Leur.

3e prijs
• ‘Het nieuwe leven’ (tijdschrift) door Milou van Loon, Scholengemeenschap Were Di.
• ‘Beroepsgerichte stage’ (tijdschrift) door Fleur Slegers, Scholengemeenschap Were Di.

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

Ons Middelbaar Onderwijs, opgericht in 1916, is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen, van gymnasium tot en met praktijkonderwijs, ontwikkelen de talenten van iedere leerling door ‘goed onderwijs’ te bieden geïnspireerd vanuit de katholieke traditie. Zo verwerven de leerlingen passende startposities voor vervolgonderwijs en voor toetreding tot de maatschappij. De scholen van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kennen een grote verscheidenheid die de bron vormt voor kennisdeling en daarmee voor het versterken van de professionaliteit van onze docenten. Door het benutten van schaalvoordelen zijn de scholen bovendien samen sterker en kunnen ze toch kleinschalig blijven. En daar profiteren onze leerlingen van.  

 

Zijn er werkstukken die je wilt inzien laat het ons weten via prijzen@omo.nl. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.