Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Ben van den Anker benoemd tot rector Maurick College

6 juli 2020 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Medewerkers

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Ben van den Anker benoemd tot rector van het Maurick College in Vught. Op dit moment is hij lid en plaatsvervangend voorzitter van de centrale directie van het Candea College in Duiven. Ben start zijn nieuwe functie op 1 oktober 2020. Hij volgt Huub van der Linden op die op 1 oktober 2020 met pensioen gaat. 

Ben van den Anker heeft veel ervaring als docent en als leidinggevende in binnen- en buitenland. Hij startte zijn loopbaan in 1992 als eerstegraads docent Duits aan het Pius X College in Almelo. In 2001 vertrok hij naar Thailand, waar hij werkte als docent Duits in het volwassenen onderwijs aan The Goethe Institute Bangkok en als docent aan The American School of Bangkok. In 2004 werd hij conrector bovenbouw aan Ruamrudee International School, Swiss Section in Bangkok. Van 2006 tot 2008 werkte hij als IB Diploma Programme Coördinator aan de German European School Singapore waarna hij terugging naar Nederland. 

Tot 2012 was Ben lid en plaatsvervangend voorzitter van de centrale directie van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen, verantwoordelijk voor de portefeuilles Personeel en Organisatie en Financiën en Beheer. Vanaf 2012 is hij werkzaam aan het Candea College in Duiven. 

Ben van den Anker studeerde Duitse taal- en letterkunde aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en behaalde in dezelfde periode het diploma docerend musicus jazz gitaar aan het conservatorium Enschede. Aan The University of Liverpool behaalde hij zijn MBA en aan The University of South Australia zijn PhD in Business and Management. 

Naast zijn reguliere werk heeft Ben diverse bestuurlijke functies bekleed. Op dit moment is hij bestuurder van Stichting Jumelage Duiven, die uitwisselingen organiseert voor onder andere mavoleerlingen tussen Duiven en Gemünden am Main.

En voor Elsevier, International Business Review, is Ben revisor voor wetenschappelijke artikelen in het vakgebied van business en management. 

Ben van den Anker is 53 jaar, geboren in Arnhem. Hij is getrouwd en vader van een zoon (17) en een dochter (15). Ben woont met zijn gezin in Duiven.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.